Bude z Djokoviče potřetí král New Yorku? Nenechte si ujít finálový duel US Open!

V červenci počtvrté v kariéře dobyl Wimbledon, nyní hodlá jednatřicetiletý Djokovič udělat všechno pro to, aby si z New Yorku odvezl již potřetí trofej pro vítěze posledního z turnajů „velké čtyřky“. Triumfoval tady už v letech 2011 a 2015. Formu rozhodně má, o čemž se v semifinále přesvědčil i Japonec Nišikori. Hladový Srb vyhrál hladce 3:0 na sety,

„Nevím, jak to vypadalo, ale cítím se opravdu skvěle,“ pochvaloval si bývalý první hráč světového žebříčku. O titul si zahraje se soupeřem, který také dobře ví, jaké to je dojít ve Flushing Meadows až na úplný vrchol.

O dva roky mladší Del Potro vyhrál US Open v roce 2009, jde o první a zatím jediný grandslamový triumf bezmála dvoumetrového Argentince, kterému v semifinálovém souboji kvůli zranění vzdal Španěl Rafael Nadal. Del Potro tak může dál snít o druhém velkém úspěchu v kariéře.

Jestli ovšem něco nehraje v jeho prospěch, je to vzájemná bilance s finálovým soupeřem. Djokovičovi totiž podlehl ve čtrnácti z osmnácti odehraných duelů.

A třináctinásobný grandslamový šampion bude favoritem i tentokrát. Naplní oblíbenec diváků Djokovič očekávání a dokráčí si pro další titul? Nebo uspěje vytáhlý Del Porto se svým mnohdy až smrtícím servisem? Finále mužské dvouhry na US Open sledujte živě v neděli od 22 hodin v O2 TV na stanici Eurosport 1!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru