Tři extraligové otázky: HC Oceláři Třinec

Bude vítěz bodování z Třince?

Nabízí se to. Takovou ofenzivní sílu má v extralize málokdo. Pokud bude zdravý, Martin Růžička musí pomýšlet na velký bodový příspěvek. Naposledy nastřádal velmi solidních 54 bodů, v play off posléze však odehrál jen pět zápasů. Dalším horkým aspirantem je Roberts Bukarts, jehož palebná síla by měla být rozdílovým faktorem v době největších zápasů. Za poslední tři roky se jeho střelecký účet v extralize dostal na 63 tref.

Zazáří opět bratři v triku?

Nejen hvězdnými posilami za mnoho dukátů je Třinec živ. Jarní play off uvedlo do světa velkého hokeje jméno Kovařčík. Rodáci z Nového Jičína si vedli zdatně. Hlavně Ondřej explodoval. Jenže od nich nikdo nic moc nečekal. V blížícím se ročníku dostanou větší prostor. A pro Michala i Ondřeje to bude znamenat i větší tlak.

Bude se slavit zisk druhého titulu?

Třinec má všechny předpoklady. Stabilní brankářskou dvojici, dlouhodobě ustálenou defenzivu, šikovné střelce i bijce do velkých bitev. Na papíře asi není většího favorita. Jenže Oceláři patří k favoritům prakticky od svého vstupu na scénu v roce 1995. A byl z toho zatím „jen“ jeden primát.

Tři osobnosti

Roberts Bukarts

S těžkým srdcem odcházel ze Zlína, kde byl jasným ofenzivním lídrem. Každoročně vybrakovaný celek držel nad vodou, ale teď jde bojovat o titul. Očekává se, že svých tradičních dvacet „kousků“ přidá i v červenobílých barvách.

Marek Viedenský

Tři roky poctivě válel v barvách Slovanu Bratislava. Slovenský reprezentant nyní bude ale následovníkem Daňa, Sekeráše, Jánoše, Mezeie či dalších jmen z řad sousedů. Není to vyložený kanonýr, ale těch mají v Třinci habaděj. Viedenský dorazil jako další sklíčko vítězné mozaiky.

Martin Růžička

V Třinci rozjede sedmou sezonu a s jedinou výjimkou vždy nasázel nejméně 23 branek. Dá se říci, že už je třineckou legendou, byť má stále iks hokejových plodných sezon před sebou. Růžička se neomrzí. Hoďte mu puk a běžte slavit.

Nepřehlédněte: O2 TV vstupuje do Tipsport extraligy: Hokejovou show ozdobí technologické novinky i zkušený tým komentátorů a expertů

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru