TOP 10 přípravných zápasů před startem nové sezóny Tipsport extraligy – část 2.

Trenčín – Karlovy Vary 5:4

Karlovy Vary se letos vrací do Tipsport extraligy, úvod přípravy ale Varům příliš nevyšel. Proti Trenčínu z toho nakonec byla porážka 5:4, za zmínku ale stojí především působení speciálních formací.

Vary hned třikrát skórovaly v přesilové hře a čtvrtou branku přidaly v oslabení. Naopak góly inkasovaly téměř výhradně při hře 5 na 5, pouze jeden gól se zrodil v přesilovce slovenského týmu. V utkání zářil teprve dvaadvacetiletý útočník Ondřej Beránek, jenž si připsal úvodní i závěrečný gól utkání. Ten mimochodem padl vteřinu před koncem.

HC Sparta Praha – Mnichov 8:1

Sparta si v rámci turnaje Red Bulls Salute pořádně zastřílela a v boji o třetí pozici zničila Mnichov vysoko 8:1. Sparta k výhře nakročila už v první třetině, kdy skórovala hned třikrát. Dva góly zaznamenala v jediném oslabení a tak po nepovedené přesilovce německého celku bylo vcelku jasné, že Sparta bude slavit.

V poslední třetině poté Sparta přidala dalších pět branek a zvítězila tak již zmíněným poměrem 8:1. Hvězdou utkání se stal devatenáctiletý útočník Tomáš Pšenička, jenž zapsal hattrick. Poslední gól přitom vstřelil tři vteřiny před závěrečným hvizdem.

Nepřehlédněte: První část nejlepších přípravných zápasů před novým ročníkem Tipsport extraligy

HC Vítkovice Ridera – Soči 4:6

Když kanadský útočník Samson Mahbod v sedmnácté vteřině druhé třetiny zvyšoval už na 4:0, nikdo asi nevěřil tomu, že nakonec bude slavit účastník Kontinentální hokejové ligy.

Vítkovice ale nakonec zápas hrubě nezvládly, třikrát inkasovaly v přesilové hře a Soči tak nakonec zvítězilo vysoko 4:6. Pozor si Ridera nedala především na Denise Mosaljova, který k jedné brance přidal i tři přesné přihrávky.

Třebíč – Kometa Brno 1:8

Z šesti přípravných zápasů Kometa nezvládla dva, proti Třebíči si ale zastřílela stejně jako Sparta proti Mnichovu. Úřadující mistr sice po minutě prohrával, když se Třebíč trefila ve vlastním oslabení.

Poté už to ale byla jízda brněnského týmu. Po dvou gólech zapsali Alexandre Mallet a Erik Meluzín, teprve šestnáctiletý talent. Syn bývalého skvělého hráče Romana Meluzína před utkáním vůbec netušil, že nastoupí. Nakonec vstřelil dvě branky a patřil mezi hvězdy duelu.

Karlovy Vary – HC Sparta Praha 4:5

Karlovy Vary podlehly 4:5 Trenčínu a stejným poměrem nestačily ani na Spartu. Ta v přípravě odehrála celkem devět utkání a jen třikrát neslavila vítězství.

Proti Varům to už po sedmi minutách bylo 0:2, Vary poté už jen dotahovaly. Znovu byl ale vidět Ondřej Beránek, který si připsal tři kanadské body. Za hosty řádil druhý útok ve složení Jarůšek-Vrána-Říčka. Každý z tohoto tria skóroval a dohromady si tato formace připsala osm bodů.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru