Americká legenda vs. japonské překvapení. Kdo ovládne finále US Open?

Šestatřicetiletá Williams poslala ve čtvrtfinále domů Karolínu Plíškovou, poslední hráčku z Top 10 na turnaji. Že se po návratu na kurty vrací do své bývalé formy, předvedla i v semifinálovém souboji s Anastasijí Sevastova. Na centrkurtu Arthura Ashe dominovala, ve druhém setu dokonce soupeřce z Lotyšska nadělila kanára. Za hodinu a pět minut bylo hotovo.

„Je to skutečně pozoruhodné. Po porodu jsem sotva chodila a hýbala se a po roce hraju druhé finále,“ těší jednu z nejlepších tenistek v historii. Ta má před devátou účastí ve finále US Open jasný cíl – získat 24. grandslamový titul a vyrovnat tak rekord další legendy Australanky Margaret Court.

Bude favoritku, ovšem musí se mít na pozoru. O šestnáct let mladší Japonka Ósaka hraje ve Flushing Meadows svůj životní turnaj. Letos se v Indian Wells radovala z premiérového triumfu na okruhu WTA a do New Yorku mířila až jako dvacátá nasazená. Postupně vyřazovala jednu soupeřku za druhou a recept na ní ve druhém semifinále nenašla ani loňská finalistka Madison Keys.

„Cítím se zvláštně, protože ona je skvělá hráčka a porazit jí mi přijde až neuvěřitelné. Ještě se třesu,“ nechala se Ósaka slyšet bezprostředně po postupu do svého první grandslamového finále.

Letos už jednou dokázala hvězdnou Serenu porazit na turnaji v Miami, dokáže vyhrát i druhý vzájemný souboj? Nebo rozhodnou zkušenosti v podobě Williams? Sobotní finále ženské dvouhry na US Open sledujte v přímém přenosu od 22 hodinO2 TV na stanici Eurosport 1!

Tip pro sportovní fanoušky: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte Ligu mistrů, českou fotbalovou ligu, hokejovou extraligu nebo prestižní tenisové turnaje!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru