Tři extraligové otázky: HC Škoda Plzeň

Jak vyřešit brankářský rébus?

S Miroslavem Svobodou se při jeho příchodu počítalo dlouhodobě. Jenže vábení z Milwaukee a touha prorazit v zámoří změnily situaci. Hledala se nová jednička. Přišla další nová mladá krev. Dominik Frodl odchytal dva vynikající ročníky ve Slavii a řekl si o angažmá o patro výš. Záda mu bude krýt Bělorus DmitrijMilčakov.

Kdo nahradí opory v obraně?

Petr Kadlec ukončil kariéru. Michal Moravčík a David Sklenička se vydali do zámoří. Tři citelné zásahy zbouraly defenzivní pilíře. Jakub Kindl musí přijmout roli lídra za podpory Conora Allena a Nicka Jonese. O slovo se přihlásí také mládežnický reprezentant David Kvasnička.

Zopakuje Plzeň semifinále?

Bude to náročné, ale je to možné. I přes zmiňované změny se dá čekat, že Plzeň bude hrát atraktivní útočný hokej. Materiál směrem dopředu je k dispozici. I v útoku ale odešlo 57 bodů Tomáše Mertla. Nicméně pořád má Plzeň automatismy, které by měly slavit úspěch. Semifinále je opět reálné!

Tři osobnosti

Milan Gulaš

I s playoff nastřádal fantastických 70 bodů. Jednoznačný lídr, který si také bude ale zvykat na nové parťáky. Měl by být opět strůjcem hokejové zábavy a jeho příspěvek bude stěžejnější než v minulé sezoně.

Václav Nedorost

Rodilý Jihočech hlásí návrat zpátky do extraligy. Po roce doma má před sebou novou výzvu. Loni nasázel v dresu Českých Budějovicích solidních 22 branek. Přichází šikovnost a zkušenost. Tenhle tah musí vyjít, pokud ho nezlomí zdraví!

Ondřej Kratěna

Zkušenost na druhou, hokejová oddanost, sympatie, a hlavně vítězná mentalita. 0sm mistrovských titulů nese jeho podpis. Rozhodl se pokračovat a pro Plzeň jedině dobře. Třeba napíše ještě jednu zlatou tečku.

Sledujte Tipsport extraligu od 14. září na O2 TV Sport!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru