Čtyři hráči, kteří vévodí pomyslnému kanadskému bodování FORTUNA:LIGY

Nikolaj Komličenko – 9 bodů (7+2)

Třiadvacetiletý ruský útočník už nyní prožívá nejlepší sezónu v české nejvyšší soutěži. V Mladé Boleslavi nastřílel již sedm branek a přidal i dvě asistence. Zcela jistě nejvydařenější utkání dosud odehrál proti Opavě. Před domácím publikem vstřelil hattrick a navrch přidal i jednu přesnou přihrávku na gól Tomáše Ladry.

Dosud se Komličenko trefil v pěti ze sedmi zápasů, neskóroval jen proti Olomouci a Slavii. V těchto zápasech ale Mladá Boleslav branku nezaznamenala.

Nepřehlédněte: Zajímavosti 7. kola FORTUNA:LIGY

Michael Krmenčík – 7 bodů (7+0)

I druhá pozice v pomyslném kanadském bodování patří nejlepšímu střelci FORTUNA:LIGY. Michael Krmenčík znovu prožívá vynikající sezónu, v sedmi zápasech dostal míč do sítě přesně sedmkrát.

Asistenci si ale zatím nepřipsal a tak na Komličenka ztrácí dva body. I český forvard se trefil v pěti zápasech, na rozdíl od ruského útočníka ale Krmenčík trefil Plzni hned čtyři výhry. V tomto ohledu soupeře dosud nemá.

Plzeň - Sparta:Ondřej Mazuch, Michael Krmenčík

Jan Matoušek – 7 bodů (4+3)

Vynikající období své kariéry prožívá český středopolař Jan Matoušek. Ten v Příbrami v sedmi zápasech zapsal čtyři branky a tři asistence a řekl si o brzký přestup do Slavie.

Dvěma góly Matoušek skolil Bohemku a gólově se prosadil i proti Dukle a Liberci. Asistence dvacetiletá nová akvizice Slavie zaznamenala proti pražským celkům, dvě proti Dukle a jednu přihrávku Matoušek získal v utkání proti Spartě. Z jeho přihrávek těžil především Miroslav Slepička, ten díky nim vstřelil dvě branky.

Josef Hušbauer – 6 bodů (3+3)

Josef Hušbauer mohl být před Janem Matouškem, svého nového spoluhráče ale zatím neporáží kvůli tomu, že ve šlágru minulého kola proti Plzni neproměnil penaltu.

Zkušený středopolař prožil především vynikající úvod. Proti Karviné přidal k brance i asistenci, o týden později rozebral Opavu dvěma góly. V dalším průběhu sezóny nasbíral dvě asistence a tak má na svém kontě zatím šest „kanadských“ bodů.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru