Jak loňské finále US Open dalo vzpomenout na velké bitvy slavných sester

Ani jedna z nich rozhodně nepatřila do užšího okruhu favoritek. Jméno tehdy čtyřiadvacetileté Stephens dokonce nefigurovalo ani mezi nasazenými hráčkami. O dva roky mladší Keys na tom sice byla v tomto ohledu lépe (15. nasazená), nicméně vzhledem k jejím výsledkům na ostatních turnajích „velké čtyřky“ se ani od ní moc nečekalo.

Mladé domácí hráčky ovšem postupně procházely v New Yorku dál a dál, zastavit je nedokázaly ani v semifinále jejich krajanky. Keys si s přehledem poradila s CoCo Vandeweghe, Stephens pak ve třech setech udolala legendu Venus Williams. A rázem byly ve finále.

To trvalo překvapivě jen něco málo přes hodinu. Stephens totiž svoji krajanku smetla z kurtu až nečekaně hladce, nadělila jí dokonce kanára. Tenistka z Floridy se po výhře 6:3 a 6:0 radovala ze svého premiérového grandslamového titulu.

Také čtěte: Čtvrtfinále a dost. Proč Plíšková nenašla podruhé recept na hvězdnou Serenu?

Loňský duel byl vůbec prvním ryze americkým finále od duelů sester Williams. Ty si proti sobě o titul ve Flushing Meadows zahrály poprvé v roce 2001, kdy se radovala starší Venus. Utekl rok a slavné sestry se v závěrečném utkání US Open potkaly znovu. Tentokrát si titul přivlastnila Serena.

Jedné z nejlepších tenistek v historii se v New Yorku daří i letos a už ji zbývá udělat jediný krok k tomu, aby se dostala do boje o svůj již 24. grandslamový triumf. A co víc – finále může mít opět čistě americké obsazení. Ve druhém semifinálovém duelu se totiž představí loňská finalistka Madison Keys!

Závěr US Open sledujte v O2 TV na stanicích Eurosport 1 a Eurosport 2.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru