Tři extraligové otázky: Mountfield Hradec Králové

Kdo zaujme post jedničky?

Po odchodu Patrika Rybára se hledá nová jednička. Jaroslav Pavelka v minulé sezoně potvrdil ve Vsetíně i v zápasech, kdy dostal brankoviště v nejvyšší soutěži, že dorostl do extraligových parametrů. Navíc je ve hře také nově příchozí Brandon Maxwell. Pokud si tihle dva sednou, můžou vytvořit zajímavý tandem.

Kdo nahradí Jaroslava Bednáře?

Střelec k pohledání je pryč. I přes veteránský věk sbíral body a řídil přesilovky. Nyní přichází doba po Bednářovi. Petr Koukal bude lídrem, do týmu přišel slovenský střelec Juraj Bezúch. Ten loni v součtu základní části a play off nasázel v Trenčíně dvacet gólů. Dorazil také Maris Bičevskis, ale to není vyslovený kanonýr.

Otevře Hradec finálovou bránu?

Ambice byly velké. Několik sezon Hradec Králové stoupal a značka Mountfield měla útočit na historický titul. Jenže se to nesešlo a přišel radikální řez. Z hodně proměněným kádrem šly cíle poněkud dolů. Od Mountfieldu se tolik nečeká. Dá se předpokládat, že vysněná finálová účast bude zase jen zbožným přáním.

Tři osobnosti

Oskars Cibulskis

Zkušený lotyšský reprezentant odehrál velmi dobrý poslední ročník a stal se oblíbencem publika i pilířem zadních řad. Tmelit defenzivní šiky bude i dál. Měl by patřit k nejlepším obráncům v celé extralize.

Dominik Graňák

Zkušený Slovák vyzrál v kvalitního beka. Také on bude načínat v Mountfieldu druhou sezonu. Patří mezi nejzkušenější beky a také on potvrzuje, že obrana bude v Hradci Králové čnít nad ofenzivou.

Petr Koukal

Dlouholetá opora Pardubic by měla přebrat roli lídra. K tomu by měla přidat minimálně podobnou produktivitu jako v poslední sezoně. Koukal patří k nejlépe placeným hráčům extraligy a za to se od něj očekává, že potáhne proměněný tým vzhůru.

Sledujte Tipsport extraligu od 14. září na O2 TV Sport!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru