Znovu proti Sereně. Plíšková hodlá na US Open dostat domácí modlu podruhé na kolena!

Vůbec poprvé si Plíšková proti jedné z nejlepších tenistek historie zahrála v roce 2014 ve čtvrtfinále na turnaji ve Stanfordu. Tehdy se podle očekávání radovala z postupu hvězdná Američanka. O dva roky později na sebe tyto hráčky narazily v semifinále na US Open a znovu se očekával triumf Williams. Bojovnice z Loun se ovšem postarala o prvotřídní senzaci, vyhrála 2:0 na sety a připsala si jeden z nejcennějších skalpů v kariéře.

„Byla jsem vyloženě odhodlaná ji porazit. Tenkrát jsem byla outsiderka a překvapení turnaje, přesto jsem šla na kurt s tím, že ji chci porazit,“ prozradila Plíšková svůj recept na třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku poté, co si v osmifinále závěrečného grandslamu sezony poradila ve dvou setech s Australankou Ashleigh Barty.

Také čtěte: 7 zajímavostí o US Open aneb co (možná) nevíte o závěrečném grandslamu sezony

Se stejnou strategií a bez bázně půjde světová osmička i do třetího vzájemného duelu proti někdejší hráče číslo jedna. „Spousta soupeřek proti ní jde udělat jen pár gamů, to je chyba. Tohle já určitě nechci. Ona se chová tak, že se jí dost holek lekne. Hraje samozřejmě výborně, ale nemyslím si, že bych ji nemohla porazit,“ hlásí odhodlaně Plíšková.

Její souboj o postup mezi čtveřici nejlepších se Serenou Williams bude jedním z těch, které se odehrají v rámci večerní show pod umělým osvětlením na slavném stadionu Arthura Ashe pro více než 23 tisíc diváků. Podaří se české hvězdě podruhé v kariéře porazit americkou legendu? Atraktivní duel sledujte v přímém přenosu krátce po půlnoci v O2 TV na stanici Eurosport 1!

Foto: usopen.org

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru