TOP 10 přípravných zápasů před startem nové sezóny Tipsport extraligy – část 1.

HC Bílí Tygři Liberec – Novokuzněck 4:7

V úvodu srpna si Liberec pozval bývalého účastníka KHL a v první třetině naprosto dominoval. Vstřelil tři branky a zdálo se, že duel v poklidu ovládne.

Ve druhé části ale polevil a inkasoval pět branek. Poslední třetinu sice začal lépe, utkání už ovšem do vítězného konce nedotáhl. Spokojen tak mohl být alespoň s posilami. Chance Braid, třiadvacetiletý Kanaďan, vstřelil dvě branky, český útočník Ladislav Bittner poté přidal branku a dvě přihrávky.

HK Mountfield – Sparta Praha 5:4 po prodloužení

První třetina se nesla v duchu využitých přesilových her. Hosté proměnili hned tři a po první části tak měli solidní náskok dvou branek. V úvodu druhé třetiny se podruhé trefil Říčka a Sparta byla na koni.

Poté ale Hradec Králové předvedl dokonalý obrat a děkovat mohl především třetí útočné lajně ve složení Paulovič-Bičevskis-Chalupa. Prvně jmenovaný si připsal tři asistence, další dva si do svých osobních statistik připsali po dvou gólech.

I na druhé straně byli dva dvougóloví střelci, za Spartu skórovali Robert Říčka a Andrej Kudrna. Nikdo další se k nim ale nepřidal a tak Sparta nakonec po prodloužení prohrála.

Klatovy – HC Škoda Plzeň 2:8

Už v jednadvacáté vteřině se Klatovy senzačně dostaly do vedení, to bylo od domácích ale téměř vše. Poté už úřadovali hosté a především Vojtěch Němec, posila z brněnské Komety.

Dvaatřicetiletý útočník nejprve srovnával na 1:1, v polovině druhé části na 2:2 a poté čistým hattrickem utkání dokonal. Plzeň nakonec zvítězila vysoko 2:8 a bývalý kanonýr Brna si připsal rovných pět branek!

Davos – Sparta Praha 2:10

V rámci Mountfield Cupu se proti sobě představili Davos a Sparta Praha, jasným favoritem byl švýcarský celek. Už po první třetině ale bylo jasné, že Davos si místo výhry odveze pořádný příděl. V první dvacetiminutovce inkasoval hned pět branek, duel následně zdramatizovat nedokázal a místo toho dostal ještě dalších pět.

Sparta tak Davosu nasázela potupnou desítku. Nejvíce se k výhře 10:2 přičinil první útok ve složení Kumstát-Pech-Forman. Zářil hlavně centr Lukáš Pech, který k jedné brance přidal čtyři asistence. Vidět byl i kanadský obránce Jeremie Ouellet-Blain. Posila z Inssbrucku přihrála na čtyři branky.

Poprad – HC Vítkovice Riders 5:6 po nájezdech

Vítkovice si hned na začátku září zahrály bláznivé utkání se slovenským Popradem. V přátelském střetnutí nakonec padlo jedenáct branek, český celek ale neměl daleko k porážce.

Hvězdou utkání mohl být bývalý útočník Třince Marek Zagrapan, jenž si připsal dvě trefy. V poslední minutě ale duel do prodloužení poslal Samson Mahbod, který poté uspěl i při samostatných nájezdech. Z deseti nájezdníků byl jediným úspěšným a rozhodl tak o tom, že Vítkovice byly nakonec spokojenější.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru