První bezbranková remíza i stopka pro Kangu. Zajímavosti 7. kola FORTUNA:LIGY

Karvinou spasila posila. Trefila se po patnácti minutách na hřišti

Z Pobřeží slonoviny získala Karviná zajímavou posilu do útoku, na konci července přišel čerstvě dvaadvacetiletý Adriel D´Avila Ba Loua. A hned zařídil Karviné tři body, neboť v 72. minutě vstřelil vítěznou branku.

Ba Loua byl na hřišti pouze patnáct minut, přesto hned rozhodl a tak díky němu slaví Karviná druhou výhru v řadě.

Dukla negativně přepisovala historii

Pražská Dukla ani v sedmém kole nezískala bod a přepsala tak negativně historii české ligy. Žádnému týmu se ještě nepodařilo prohrát prvních úvodních zápasů v nové sezóně. Dukla tak nadále zůstává beznadějně poslední.

Kanga a Tetour si v příštím kole nezahrají

Hned tři hráči nebudou v příštím kole hrát kvůli kartám. Zatímco ale Roman Hubník inkasoval červenou kartu, Guélor Kanga ze Sparty a Daniel Tetour z Dukly inkasovali už čtvrtou žlutou kartu v sezóně. Rozhodčí dohromady rozdali 36 žlutých karet, celkově v sezóně už 200.

V sedmém kole první remíza bez branek

V sezóně 2012/13 byla k vidění první remíza až v sedmém kole. A tento rekord zatím zůstane nepřekonán, protože i v letošním ročníku došlo na bezbrankovou remízu v 7. kole. Liberec si rozdělil body s ostravským Baníkem, branka ovšem v tomto střetnutí nepadla.

Nepřehlédněte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Fantastický obrat Bohemky, Olomouc ve velkých problémech

Zatímco Dukla přepisovala dějiny negativně, Bohemians 1905 dokázali přepsat dějiny v pozitivním smyslu. Vůbec poprvé ve své historii dokázala Bohemka otočit zápas s 0:2 a nakonec jej vyhrát. Poraženým celkem byla na druhé straně Sigma Olomouc, která po konci v Evropské lize nezabrala a už se krčí na patnáctém místě tabulky.

Martin Hašek Bohemians

Formu potvrdil Komličenko, Krmenčík tentokrát neskóroval

Na čele střelecké tabulky FORTUNA:LIGY jsou hned dva útočníci. Michael Krmenčík se ve šlágru proti Slavii prosadit nedokázal, to Nikolaj Komličenko znovu skóroval a stejně jako český útočník má na svém kontě sedm zásahů.

Ruský forvard se trefil potřetí v řadě, po hattricku proti Opavě a trefě proti Plzni se prosadil i ve střetnutí proti Teplicím.

Zlínská ofenziva navazuje na dva roky starou sezónu

Zlín má v úvodu nové sezóny skvělou formu, což potvrdil další výhrou, tentokrát nad Příbramí. Zlín získal během sedmi kol šestnáct bodů a vstřelil taktéž čtrnáct branek.

O nejlepší počin na úvod sezóny se ale v podání Fastavu nejedná. Před dvěma lety totiž měl po sedmi kolech bodů sedmnáct a branek patnáct. Zlín tehdy získal ještě další čtyři body ze dvou zápasů, po hrozivé jarní části ale nakonec obsadil až šestou pozici.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru