Tři extraligové otázky: HC Vítkovice Ridera

Bude Bartošák hvězdou?

Naprostá nutnost. Nevidím nikoho, kdo by nasázel v sezoně přes dvacet gólů. Je třeba, aby Bartošák zavřel „kasu“ a za podpory kvalitní defenzivy byl strůjcem náročných výher na dva či tři góly. K tomu bude potřebovat poctivou práci svých obránců. Baranka, de la Rose, Výtisk či Hrbas, to je slušný základ.

Zopakuje Lev střeleckou sezonu?

Mnoho lidí se ptalo proč…Opustil Plzeň, kde byl doma, a vydal se na zkušenou do Ostravy. Jenže Jakub Lev věděl, co dělá. Potřeboval změnit vzduch a byla z toho střelecky nejlepší sezona. Konto soupeřů zatížil devatenácti trefami. Osobní maximum z něj udělalo lídra. Teď přichází druhá sezona a pohled na útoky dává tušit, že Vítkovice potřebují stejný příspěvek také v blížící se sezoně.

Bude ve Vítkovicích zase slavit titul někdo jiný?

Je to prokletí. Ostravský Palác kultury a sportu zažil radost soupeře a křepčení s pohárem častěji než často. Nyní to ale nehrozí. Takhle daleko Vítkovice nedojdou a stropem může být atraktivní hokej a v případě Bartošákova one-man show semifinále. Cílem týmu bude šestka, na premiérový český titul si fanoušci musí nechat zajít chuť, stejně jako na finále.

Tři osobnosti

Patrik Bartošák

Gólmana mají. Vítkovice mohou vzpomínat na výkony Martina Pruska či Romana Málka. Ale teď mají nového fantoma. Rodák z Kopřivnice roste. Tahle sezona může být jeho. Pokud ne, naděje Vítkovic budou v prachu. Zatím je ale daleko úspěšnější v základní části než v bojích o titul. To je jeho dluh a výzva do dalšího hokejového života.

Marek Hrbas

Platil za defenzivního beka pro třetí lajnu. V poslední sezoně ale vykvetl také bodově. Mimochodem měl v hodnocení účasti na ledě kladných 29. Možná nemá takové jméno, ale dere se do extraligové špičky. Zaznamenal 9 gólů a 13 asistencí.

Jakub Lev

Už o něm byla řeč. V Plzni byl stabilní, ale potřeboval oživit. Šel za tím, co chtěl. Udělal dobře. Bude útočit stejně jako v minulé sezoně na dvacetigólovou hranici. Jeho příspěvek bude klíčový. Stejně jako od Ondřeje Romana či Rostislava Olesze.

Sledujte Tipsport extraligu od 14. září na O2 TV Sport!

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru