Po Evropské lize boj o lepší pozice. Sigma se pokusí zabrat proti Bohemians 1905

Proč zápas sledovat…

Z posledních deseti zápasů zvládla Sigma pouze tři, z toho dva ve třetím předkole Evropské ligy. V lize bodovala jen jednou, konkrétně ve druhém kole proti Mladé Boleslavi. Doma ve třech zápasech vstřelila jedinou branku a na body stále čeká.

Jednoduchou situaci nemá ani nyní. Po těžkém návratu po střetnutí proti Seville se musí zkoncentrovat na ligové střetnutí proti Bohemians 1905.

Svěřenci kouče Martina Haška bodují pravidelněji, v posledních dvou zápasech uhráli remízu a celkem mají osm bodů. V týdnu stejně jako Olomouc volno Bohemka neměla, v rámci MOL Cupu porazila Dobrovice 3:0.

Nepřehlédněte: Proč si nenechat ujít šlágr mezi Slavií a Plzní?

Nyní, vědoma si špatné formy domácího týmu, chce bodovat i v neděli. Poslední vzájemné zápasy napovídají, že by se to skutečně mohlo povést. V posledních čtyřech zápasech se totiž vždy zrodila remíza.

 

Řekli před zápasem…

Václav Jílek, trenér Sigmy Olomouc: „Bohemians v úvodu sezony sbírají daleko pravidelněji body než my, mají jich osm. Je to tým podobných principů jako máme my, tedy založený na kvalitní organizaci hry a práci hráčů. Čeká nás těžké utkání, ale věřím, že se zmobilizujeme, v domácím prostředí zabereme a získáme tři body.“

Martin Hašek, trenér Bohemians 1905: „Ještě v loňské sezóně byla Olomouc štikou ligy, díky čemuž se dostali do pohárů. V důsledku toho je teď pohárové zápasy stojí body a síly. Nejsou na tom dobře. My tam přijíždíme v situaci, kdy mají tři body a bezpodmínečně musí doma zabrat. Nemohou mít nouzi ohromnou motivaci. Zároveň hraje roli i moment, že my hráli ve středu v Dobrovicích. Kdežto Olomouc teprve včera na Seville, ještě k tomu musíme přičíst cestování. Asi úplně fresh nebudou. Moc bychom si přáli toho využít a bodovat.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Martin Nešpor, útočník Sigmy Olomouc

Svou kariéru začínal Nešpor právě v Bohemce, odkud po třech letech zamířil do Mladé Boleslavi. Nyní působí osmadvacetiletý rodák z Prahy v Olomouci, ideální období ale zatím neprožívá.

V probíhající sezóně skóroval pouze ve vítězném utkání právě proti Mladé Boleslavi, nyní bude chtít překonat i svůj další bývalý celek. Napravit chce navíc Nešpor poslední soutěžní utkání proti Seville. To mu příliš nevyšlo, navíc si útočník vstřelil vlastní branku.

 

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru