Naučila se nepanikařit a je to znát. Česká hvězdička prožívá nejlepší grandslam kariéry!

V prvním kole si rodačka ze Sokolova poradila za hodinku s náhradnicí Monou Barthel z Německa, set neztratila ani v následném duelu s bývalou světovou pětkou Kanaďankou Eugenií Bouchard. Postupem do 3. kola si vytvořila své dosavadní maximu na grandslamech.

 „Naučila jsem se nepanikařit, když se párkrát prohraje zápas. Byla jsem vyřízená z toho, když jsem prohrála čtyři zápasy, ale to přece není konec světa. Když se pořád trénuje, výsledky přijdou. Po horším období je tohle největší úspěch a vidím, že se to vrací. Začínám být trpělivější,“ svěřila se svěřenkyně Jiřího Hřebce.

Respekt si vydobyla už loni, kdy v plné síle ukázala, že se o ní právem mluví jako o velkém talentu. Povedený rok podtržený premiérovým triumfem na okruhu WTA ve švýcarském Bielu zakončila na skvělé 67. pozici ve světovém žebříčku. Letos, kdy poprvé objíždí výhradně turnaje spadající do kategorie WTA, tak měla co obhajovat.

Dařilo se jí zejména v Gstaadu, kde na antuce došla až do semifinále, a také v Indian Wells. Před startem US Open sice elitní stovku opustila, nicméně účast ve třetím kole ji zaručuje návrat do prestižní společnost. Vondroušová se posune někam k 80. místu. A může být ještě mnohem lépe, to v případě, že by česká hvězdička prošla ještě o krok dál do osmifinále. Už nyní si ale může turnaj ve Flushing Meadows zapsat na seznam největších úspěchů v dosavadní kariéře.

Slavný US Open, poslední grandslam roku, sledujte každý den na stanicích Eurosport a Eurosport 2, které najdete v O2 TV.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru