5 důvodů, proč si nenechat ujít dosud největší hit letošní ligové sezony Slavia – Plzeň

1. Souboj nejlepšího útoku s nejlepší obranou

Vedoucí Viktoria inkasovala v šesti zápasech pouze dvě branky, což je nejlepší defenzivní bilance z celého šestnáctimístného peletonu. Sešívaní zase v úvodních šesti kolech zaznamenali již čtrnáct branek a také oni v tomto ohledu nemají konkurenci. V této souvislosti bude zajímavý mikro souboj mezi nejlepším ligovým kanonýrem se šestii trefami Michaelem Krmenčíkem a reprezentačním stoperem Pobřeží slonoviny Simonem Delim. „Zápletku vidím v souboji Simon Deli a Michael Krmenčík. A Simon zdravý a ve formě je bůh. A moc se na Michaela podle svých slov těší,“ uvedl na svém Twitteru šéf slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík.

2. Zvýšená motivace hráčů, kteří prošli oběma kluby

Na obrou stranách najdeme borce, které jejich kariéry zavedly jak do vršovického Edenu, tak do západočeských Štruncových sadů. Letošní účastník základní skupiny Ligy mistrů má na nynější soupisce jak dvacetiletou naději Pavla Buchu, jenž odešel k rivalovi za kontroverznějších okolností, tak Matúše Kozáčika, jenž hájil tři tyče slavného „S“ v letech 2002 – 2007. Celek z hlavního města zase vlastní Jakuba Hromadu, který ve městě piva hostoval v ročníku 2016/2017 či Stanislava Tecla. „Pro mě to bude motivace do doby, kdy tam budou kluci, se kterými jsem tam hrál já. Budu to vnímat, těším se hodně moc,“ vzkázal bývalý mládežnický reprezentant, jehož konto zdobí tři ligové primáty z let 2013, 2015 a 2017.

Nepřehlédněte: O2 TV rozšiřuje dostupnost sportovních stanic. Nový balíček O2 TV Sport Pack je v srpnu za korunu!

3. Střet dvou respektovaných trenérských přístupů

Oba špičkové tuzemské kluby mají na svých trenérských lavičkách respektované odborníky. Dvaačtyřicetiletý kormidelník domácí družiny Jindřich Trpišovský šéfuje slavné značce teprve od letošního ledna, ale jeho rukopis už je vidět. Náročný styl fotbalu už ostatně praktikoval i na svých předchozích štacích ve Slovanu Liberec a Viktorii Žižkov, které vládl dvě sezony v letech 2013 – 2015. Jeho trenérský a o dvanáct let starší protějšek Pavel Vrba se vrátil do Doosan arény loni v létě a i přesto, že byla jeho reputace nabouraná působením u české reprezentace a Anži Machačkala, hned ve své první sezoně získal svůj třetí titul a bodově stoprocentní je i v rozběhlé sezoně.

4. Úspěšné vyprazdňování slávistické marodky

Slávisté neměli před pár dny problém vyloupit teplická Stínadla i s notně oslabeným kádrem, jemuž chybělo hned devět jemn. Konkrétně stopeři Simon Deli, Jakub Jugas a Lukáš Pokorný, záložníci Jakub Hromada, Jaromír Zmrhal, Marko Alvir a útočníci Muris Mešanović, Mick van Buren a Peter Olayinka. Ačkoliv jsou někteří ze jmenovaných na marodce dlouhodobě, pár borců nastoupit může a podle všeho se tak i stane. „Nějaké náznaky jsou, že nějací hráči se v průběhu týdne připojují. Myslím, že to bude důležitý faktor případného úspěchu, abychom měli možnost kvalitně dostřídat. Myslím, že to může rozhodnout o průběhu utkání. Je velká šance, že dva nebo možná i tři hráči z těch devíti, co nám chyběli, se v zápase objeví,“ ozřejmil muž zodpovědný za výkony a výsledky sešívané družiny.

5. Očekávaná bouřlivá atmosféra v Edenu

Statistika říká, že v posledních osmi vzájemných utkáních vždy zvítězil domácí tým a až na dvě výjimky se tak stalo vždy s čistým kontem. V posledních čtyřech sezonách Slavia doma v Edenu nad Viktorií vždycky vyhrála: 2014/2015 – 1:0, 2015/2016 – 5:0, 2016/2017 – 1:0 a 2017/2018: 2:0. Celkové skóre od roku 2014 tak zní: 9:0. Také proto očekává slávistická veřejnost plný počet bodů a dostihnutí rivala na první příčce. Tribuny by proto měly bouřit a hnát domácí plejery za vytouženým úspěchem. „Je velké očekávání veřejnosti, velká atmosféra, většinou i velká kvalita u obou týmů. Už aby ten zápas začal. Je to umocněné tím, že hrajeme doma. V posledním vzájemném zápase, který máme všichni v paměti, tu byla nejlepší atmosféra, jakou jsem zažil,“ nebál se chválit vlastní příznivce kouč Jindřich Trpišovský.

Jak vše dopadne? Bude mít tabulka nového lídra, nebo si hosté, kteří naposledy udivili šestigólovou kanonádou, upevní na domácím poli svou neotřesitelnou pozici? Budeme vážně svědky dosavadního vrcholu české ligy? Všechny tyto dotazy zodpoví v sobotu 1. září od 18:30 přímý přenos stanice O2 TV Sport.

Hlasy před utkáním:

Stanislav Tecl (Slavia): „Hrají dobře a zkušeně. I když se jim herně nedaří, tak dokáží zvítězit 1:0. Jsou to zápasy, kde se hodně rozhoduje. Oni je zvládají. I když udělají chybu, tak to uhrají a soupeř je nepotrestá. To velké týmy umějí.“

Jindřich Trpišovský (Slavia): „V těchto těžkých zápasech jsou týmy tak vyspělé, že většinou první gól hodně napoví o průběhu utkání..“

Michael Krmenčík (Plzeň): Na zápas se Slavií se osobně moc těším, bude to svátek fotbalu. Myslím, že větší zápas v české lize nemůžete mít, řadil bych to ještě výš než derby. Doufám, že to bude slast pro oči. Herně jsme se ze začátku možná trochu hledali, ale teď už jedeme jako namazaný stroj. Věřím, že naše forma bude jen gradovat.“

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport.

Foto: slavia.cz fcviktoria.cz.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru