Statistiky z posledních deseti vzájemných zápasů mezi Slavií Praha a Viktorií Plzeň

Slavia a Plzeň se potkávají v posledních letech výhradně v české nejvyšší soutěži. Zápas mimo ligu spolu tyto celky sehrály naposledy před osmi lety, duel skončil nerozhodně 3:3. Jak ale vypadalo posledních deset vzájemných zápasů? Kdo měl územní převahu a kolik penalt bylo k vidění?

Počet bodů a výher

V posledních deseti vzájemných zápasech se udála pouze jedna remíza, a to konkrétně před pěti lety. Následně zvítězila Viktorka na půdě Slavie a od té doby bodují naplno pouze domácí týmy. Plzeň tak celkem zvítězila pětkrát a dohromady nasbírala 16 bodů, Slavia uspěla čtyřikrát a na svém kontě má z posledních duelů třináct bodů.

Počet branek a střelci

Co se branek týče, je úspěšnější Slavia, která nastřílela dvanáct branek. V této statistice uspěla především díky výhře 5:0, která se odehrála v květnu roku 2016. Plzeň nastřádala deset branek. Nejlepším střelcem posledních vzájemných zápasů je Daniel Kolář, který se trefil dvakrát. Žádný jiný hráč na svém kontě dvě branky nemá.

Držení míče

V posledních třech zápasech měla Slavia větší držení míče, nejvíce v březnu 2017, konkrétně 57 procent. V předchozích sedmi zápasech ale vždy měla územní převahu Viktorka, v úvodu ročníku 2016/17 dokonce 66 procent. Celkově měla Viktoria Plzeň územní převahu v osmi případech.

Nepřehlédněte: Proč si nenechat ujít šlágr mezi Slavií a Plzní?

Žluté a červené karty

Jedinou červenou kartu si v posledních deseti vzájemných zápasech připsal Radim Řezník. Obránce Plzně je mimochodem taktéž jediným hráčem, který si v posledních duelech vsítil vlastní branku. Žlutých karet má na svém kontě více Plzeň, celkem 25. Slavia ale není příliš pozadu, nasbírala 23 žlutých napomenutí.

Penalty

Penalt k vidění moc nebylo, v posledních deseti vzájemných duelech pouze dvě. Zajímavostí ovšem je, že žádná z těchto penalt proměněná nebyla. Před pěti lety neuspěl Pavel Horváth, v posledním střetnutí se netrefil ani Miroslav Stoch.

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Střely na branku

I počet střel na branku je vzácně vyrovnaný. Plzeň vystřelila mezi tři tyče jednašedesátkrát, Slavia má sedmapadesát střeleckých pokusů. Střelecky byly oba celky stejně aktivní, ovládly pět zápasů. Největší rozdíl byl osm střel, hned dvakrát Viktorka na střely na branku zvítězila 10:2. Jen jednou se poté stalo, že by některý z týmů na branku nevystřelil. Stalo se tak v posledním vzájemném utkání. V Edenu domácí vypálili sedmkrát, Plzeň ani jednou.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru