Mladá Češka, která pobláznila tenisový svět. Kdo je Karolína Muchová?

Odborníci a fanoušci, kteří mají českou tenisovou scénu dobře zmapovanou, o olomoucké rodačce dobře vědí už delší dobu. Širší veřejnost se jméno dvaadvacetileté dcery bývalého dlouholetého ligového fotbalisty a dnes trenéra Josefa Muchy teprve učí.

Dosud totiž objížděla hlavně turnaje kategorie ITF a před US Open měla na kontě jeden jediný odehraný zápas v hlavní soutěži na okruhu WTA. A co se týče grandslamů, při třech předchozích pokusech se pro ni vždy stalo stropem maximálně 2. kolo. Letos marně zkoušela štěstí na Roland Garros a ve Wimbledonu. Do závěrečného kvalifikačního kola se probojovala až ve Flushing Meadows a tuto šanci už proměnila.

Také čtěte: US Open a prize money: Na odměny padne 50 milionů dolarů, kolik čeká na vítěze?

A talentovaná tenistka si své sny plnila i dál. V prvním kole vyřadila osmnáctiletou Ukrajinku Dajanu Jastremska a připsala si premiérový triumf na jednom z turnajů „velké čtyřky“. Za odměnu pak dostala zápas s někdejší vládkyní ženského světového tenisu a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Garbiňe Muguruza. O favoritce nebylo pochyb, mladá Češka se ovšem vybičovala k životnímu výkonu a zkušenou Španělku senzačně porazila!

„Nevím, jak jsem to dokázala. Přežila jsem. Zatím nevnímám, co se mi povedlo. Ani si to ještě neuvědomuju, ale jsem strašně ráda. Porazit takovou hráčku, to je super, sen,“ jásala Muchová po životním triumfu.

Do New Yorku přijela jako 202. hráčka žebříčku WTA, která si během celé své kariéry na prize money vydělala něco málo přes 100 tisíc dolarů. V obou případech si talentovaná tenistka výrazně polepší. Nečekaným postupem do 3. kola slavného turnaje si zajistila odměnu ve výši 156 tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 3,44 milionu korun. Případnou další výhrou a postupem do osmifinále by si zase výrazně přilepšila, to pochopitelně platí také o pořadí ve světovém žebříčku. V něm by si mohla polepšit i o více než sto míst.

Nezapomeňte, že US Open můžete sledovat v O2 TV na stanicích Eurosport a Eurosport 2. Každý hrací den na vás čeká pořádná várka přímých přenosů ze závěrečného grandslamu sezony.

Kam dál: Dvakrát ve čtvrtfinále. Dojde letos lvice Kvitová na US Open mezi čtyři nejlepší?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru