Baník znovu může na okamžik do čela, s Libercem ale v posledních letech nevítězí

Proč zápas sledovat…

Baník je zatím největším překvapením nové sezóny FORTUNA:LIGY. Z šesti zápasů zvládl naplno hned pět, velmi blízko měl k bodovému zisku i na Slovácku. Po šesti kolech tak má na svém kontě patnáct bodů a drží se špičky tabulky.

Na chvíli se v minulém kole dokonce ocitl na samotném čele, ostravskému klubu to ale vydrželo jen něco málo přes dvě hodiny. Nyní se Baník může do čela znovu vrátit, pokud tedy v sobotu odpoledne porazí Liberec.

A to jednoduché rozhodně nebude. Na Liberec totiž Baník příliš dobré vzpomínky nemá. Z posledních čtrnácti zápasů vyhrál Baník jediný, v posledních sedmi poté uhrál jen dva body za dvě remízy.

Nepřehlédněte: Proč si nenechat ujít šlágr mezi Slavií a Plzní?

Loni U Nisy prohrál 2:1, doma v závěrečných kolech získal alespoň bod po remíze 1:1. Favoritem z tohoto pohledu tak Baník není.

Forma je ale na straně svěřenců Bohumila Páníka. Slovan sice v posledním kole přehrál Příbram, předtím ale třikrát remizoval, z toho dvakrát na domácí půdě. Pokud se navíc do sestavy hostujícího týmu vrátí Milan Baroš a svou formu potvrdí Dame Diop, nebude to mít Liberec snadné.

 

Řekli před zápasem…

Miroslav Holeňák, asistent trenéra Slovanu Liberec: „Baník má dobře poskládaný tým, šlape mu to, ale já věřím, že po čtyřech výhrách u nás narazí, protože my zase budeme chtít U Nisy po dvou domácích remízách a hlavně po nepovedené první půli minule s Bohemkou za každou cenu vyhrát. Na zápas se těšíme, výhra v Příbrami nás hodně povzbudila.“

Bohumil Páník, trenér Baníku Ostrava: „Liberec? Klasika. Hodně změn přes léto, dokonce nový trenér. Sledovali jsme jejich zápasy naživo i ze záznamů, trošku ještě hledají sestavu a to mužstvo se nějak vytváří, což by mohla být i naše výhoda. Je to tak trochu mužstvo dvou tváří. Třeba proti Bohemce odehrálo špatný první poločas, ale do druhé půle vstoupilo skvěle a hrálo výborně. I když se trošku hledá, dokáže hrát výborně a na to musíme být připraveni.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Milan Baroš, útočník Baníku Ostrava

Milan Baroš v úvodních třech zápasech nasázel tři branky, skóroval ovšem v jediném utkání. Proti Bohemce si poté zranil achillovku a od té doby na další start čeká.

Dočkat by se měl proti Liberci, kde nastupoval před svým návratem do Baníku. Spolu s Dame Diopem by ostravský kapitán mohl vytvořit úderné útočné duo, které by mohlo Baník alespoň na chvíli znovu vrátit na první pozici.

Milan Baroš. Foto: fcb.cz

 

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru