Dvakrát ve čtvrtfinále. Dojde letos lvice Kvitová na US Open mezi čtyři nejlepší?

Poprvé si čtvrtfinále slavného grandslamu zahrála česká lvice v roce 2015. Do turnaje stejně jako letos vstupovala jako pátá nasazená a v úvodních čtyřech kolech neztratila ani set. Dobře vstoupila i do duelu o postup do semifinále s Italkou Flavií Pennetta. Po získané první sadě ale ve velkém vedru postupně přenechávala iniciativu soupeřce a po urputném a statečném boji nakonec padla.

„Ráda bych si zahrála semifinále, ale i tak jsem na sebe pyšná, co jsem tady letos předvedla vzhledem k okolnostem a tomu, že jsem moc netrénovala,“ narážela Kvitová na duševní i tělesné nesnáze, které ji ten rok provázely.

Loni si česká lvice řekla ve Flushing Meadows znovu o velkou pozornost. Z jednoho nejbohatších turnajů poslala postupně domů Jelenu Jankovič, Alizé Cornet, Caroline Garcia a Garbiñe Muguruza. Její spanilou jízdu ukončila ve čtvrtfináleVenus Williams. Strhující bitvu musel rozhodnout ve třetím setu tie-break, po dvou hodinách a 40 minutách se radovala zkušená Američanka.

„Jsem ráda, že jsem pořád schopná hrát na nejvyšší úrovni proti top hráčkám. Pořád to ve mně je a to mi dodá sebevědomí,“ pronesla Kvitová po vyřazení.

Podobnou jízdu by mohla česká jednička na US Open předvést i letos. Forma hraje v její prospěch. Před závěrečným grandslamem sezony se navnadila v Cincinnati, kde došla do semifinále i v New Havenu. Tam se dokázala před kamerami O2 TV Sport probojovat mezi osmičku nejlepších. V letošním roce ovládla už pět turnajů a vyhrála celkem 44 zápasů.

Jak si dvojnásobná wimbledonská šampionka na US Open povede a zda se jí podaří tentokrát přejít i přes čtvrtfinále, můžete sledovat v O2 TV. Závěrečný grandslam roku vysílají stanice Eurosport a Eurosport 2.

Petra Kvitová. Foto: Reuters

Tip: Využijte poslední možnost, jak si pořídit balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack na prvních 30 dní za 1 Kč

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru