Tři extraligové otázky: Bílí Tygři Liberec

Bude Will hvězdou extraligy?

Jarní play off naznačilo, že z nenápadného brankáře, který nakoukl do NHL v dresu Colorada, roste horké extraligové zboží. Roman Will byl jednou z mála jistot průměrné poslední sezony. Odchytal rok jako jasné jednička, a i přes čtvrtfinálové vyřazení byl klíčovým mužem série. Pro gólmana je kruté, když je tým vyřazen, byť má úspěšnost přes 94 %.

Kdo nahradí Bakoše?

Slovenský reprezentant odkroutil na severu Čech poctivé tři sezony. Díky tomu i stabilní produktivitě si vysloužil americkou zkoušku a vydal se prát o dres Bostonu. Pro Liberec je problémem, že pláchnul čtyřicetibodový nejproduktivnější hráč. Stabilní příspěvek dodává Petr Jelínek, třicítka se očekává od Radana Lence, novou tváří je další Slovák Hudáček. Pozici lídra zaujme ale určitě Marek Kvapil.

Odkoučuje kouč Pešán v Liberci poslední sezonu?

Zase si užil perné léto, tentokrát Filip Pešán vyrazil zdokonalovat své hokejové vědomosti do Bostonu. Pokud prožije Liberec solidní ročník, mohla by to být definitivní pozvánka pro progresivního kouče do zahraničí. Minimální cíl pro novou sezonu si stanovil semifinále!

Roman Will

Dorostl do špičkového brankáře. Pokud bude podávat výkony jako na jaře v play off, Liberec může být v brankovišti naprosto spokojen. Tahle volba po návratu ze zámoří se začíná vracet a ukazuje, že na severu Čech se přemýšlí dopředu.

Martin Ševc

Klíčový a zkušený bek. Duše kabiny, nesmlouvavý plejer, který si nebere servítky a umí strhnout tým k velkým výkonům. Navíc se s ním počítá do budoucna v dalším zapojení do chodu klubu.

Marek Kvapil

Mistr extraligy s Kometou předváděl po návratu ze zahraničí skvělé výkony. Jak v základní části, tak i ve vyřazovacích bojích si držel bod na zápas. Útočník, který by měl být zárukou návratu na vyšší příčky.

 

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru