Zajímavosti z FORTUNA:LIGY: Doležal na hattrick dál čeká, Boleslav s tenisovými výsledky

Malinský se v lize trefil po téměř dvou letech

1. listopadu roku 2016 se Tomáš Malinský naposledy trefil v české nejvyšší soutěži. Ještě v dresu Hradce Králové skóroval do sítě Sparty. Od té chvíle ale sedmadvacetiletý záložník na branku čekal.

Dočkal se v sobotu proti Příbrami, přesně v den svých narozenin. „Dal jsem si dárek sám sobě, o to je to hezčí. Já ale narozeniny moc neslavím, zrovna to tak vyšlo. Jsem hlavně hrozně rád, že jsem dal svůj první gól za Slovan a snad další přijdou,“ uvedl po své první ligové trefě za Slovan Liberec Malinský.

Baník doma zůstává stoprocentní. Chvíli byl dokonce první

Baník Ostrava zůstává v domácím prostředí stoprocentní, ze tří zápasů získal devět bodů. Naposledy vyhrál třikrát v řadě doma v sezóně 2014/15, tehdy shodně 1:0 porazil Brno, Mladou Boleslav a Bohemians 1905.

Nakonec z toho bylo až třinácté místo se ziskem třiatřiceti bodů. Po šesti kolech je na tom ale Baník daleko lépe a ligu dokonce chvíli vedl. Ostravský celek se do čela virtuálně dostal v 17 hodin a 12 minut, po dvou hodinách a jedné minutě se díky trefě Tecla Slavia dostala na dělené první místo a o dvacet minut poté už vedla samostatně.

Olomouc v krizi, na Sevillu už příliš nemyslí

Olomouc je v obrovské krizi, což potvrdila o víkendu další prohrou proti Jablonci. Sigma nezvládla už pátý zápas v sezóně a momentálně je až na 14. příčce. Na odvetný zápas Evropské ligy proti Seville už se tak příliš nemyslí, Sigma nyní moc dobře ví, že musí začít bodovat ve FORTUNA:LIZE.

Čtyřikrát v řadě prohrála Sigma naposledy v sezóně 2015/16 mezi 18. a 21. kolem. A tehdy z toho byl sestup. V ročníku 2006/07 Sigma prohrála dokonce pětkrát v řadě a přidala k tomu i čtyři porážky za sebou. Sestup z toho ale tenkrát překvapivě nebyl.

Čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Doležal skóroval dvakrát, hattricku se ale znovu nedočkal

Martin Doležal svůj bývalý tým, tedy Olomouc, porazil dvěma góly a jednou asistencí. Hattricku se ale znovu nedočkal. V lize během devíti let zažil už šest dvougólových večerů, na premiérový hattrick ale stále čeká. Doležal si každopádně během devíti let připsal už 49 ligových branek a v nejbližší době by se tak mohl dostat na rovnou padesátku.

Zlín potvrdil nadvládu nad Slováckem

Zlín v lize neprohrál se Slováckem osmý zápas v řadě, naposledy ale hořkost porážky zažil v roce 2006. Především ale Fastav nastřílel v utkání FORTUNA:LIGY čtyři branky, což se naposledy Zlínu v první lize podařilo v roce 2007. Tehdy v listopadu Zlín doma porazil s přehledem Kladno 4:0. Od té doby ale na čtyřgólový zápas čekal, především i kvůli tomu, že hned šest sezón strávil v druhé nejvyšší soutěži.

Mladá Boleslav s tenisovými výsledky

Mladá Boleslav v uplynulých dnech přepisovala svou historii. Po jasné výhře 6:1 nad Opavou přišla stejně vysoká porážka v Plzni. Mladá Boleslav tak nepotvrdila své útočné síly, potvrdila ale velmi špatnou obranu. A poprvé v historii odehrála dva zápasy, ve kterých padlo minimálně sedm branek. Dva „tenisové“ výsledky nyní čekají na rozhodující sadu a fanoušci v Mladé Boleslavi už se tak jistě těší na další ligové střetnutí proti Teplicím.

https://www.youtube.com/watch?v=8at0wYP10fY

Žlutými kartami se šetřilo, červená v akci nebyla

Rozhodčí žlutými kartami v 6. kole šetřili, v osmi zápasech jen dvacet hráčů vidělo žluté napomenutí. Červená karta v akci ani nebyla, i když být rozhodně měla. Ze hry měl jít Bogdan Vatajelu ze Sparty a dohrát duel neměl ani Michael Krmenčík, jenž po přerušení hry šlápl na nohu Matěji Chalušovi.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru