Tým Ajaxu zajímá v Kyjevě jen postup, Videoton se pokusí o zázrak

Dynamo Kyjev vs. Ajax

Žádné taktické šachy nás v úterní odvetě mezi Dynamem Kyjev a Ajaxem nečekají. Ajax o víkendu pěti góly zničil Emmen a potvrdil, že ofenzivní formu má vynikající.

A Kyjev bude muset hrát, neboť v prvním utkání hned třikrát inkasoval a doma musí vyhrát minimálně o dvě branky. Formu má Amsterdam o poznání lepší, Dynamo o víkendu jen remizovalo v Oděse a vůbec poprvé v ukrajinské lize inkasovalo.

V úterý navíc bude muset znovu ubránit Klaase-Jana Huntelaara. V prvním utkání se to sice povedlo, bývalý kanonýr Schalke měl ale poměrně hodně možností skórovat. Jeho roli tak převzal Dušan Tadič. Letní posila ze Southamptonu si připsal gól a asistenci a svůj výkon jistě bude chtít zopakovat i dnes.

 

Už jste viděli? VIDEO: Kouč Plzně Pavel Vrba vzpomíná na účast v Lize mistrů: Některé příběhy byly i úsměvné

AEK Atény vs. MOL Vidi

Od Videotonu se toho opravdu příliš neočekává. Ještě nikdy ve své historii nehrál tento maďarský celek základní skupinu Ligy mistrů a pravděpodobně ji nebude hrát ani letos.

V prvním střetnutí totiž na svém stadionu podlehl Aténám 1:2 a šance na postup tak příliš velké nejsou. Maďarskému týmu nepomohlo především brzké vyloučení zkušeného pětatřicetiletého záložníka Szabolcse Husztiho. Atény přesilovou hru dokonale zužitkovaly a vstřelily dvě branky.

Poté se nechal vyloučit i autor druhé branky Bakasetas a Videoton alespoň snížil. Co se týče víkendových zápasů obou týmů, MOL Vidi si duel své soutěže nechal odložit. Atény poté vstoupily do ligy vítězně a doma si bez problémů poradily s Gianninou 2:0. Favorit je tak poměrně jasný.

Také čtěte: Pět nových tváří, které mohou zářit v Lize mistrů

Dinamo Záhřeb vs. Young Boys

Dost možná největší drama slibuje odveta mezi Bernem a Záhřebem. Hosté se do Ligy mistrů ještě nikdy neprobojovaly, to Záhřeb už párkrát základní skupinu absolvoval.

První zápas skončil nerozhodně 1:1 a chorvatský celek tak potvrdil, že své zápasy jen tak neprohrává. Naposledy poznal hořkost porážky v polovině května, od té chvíle už devatenáctkrát v řadě bodoval. O víkendu porazil v lize v derby Lokomotiva Záhřeb 1:0, přesvědčivá výhra to ovšem rozhodně nebyla.

Bern si taktéž užívá sérii neporazitelnosti, z posledních sedmi zápasů zvládl naplno šest, remízu si poté připsal právě proti Záhřebu. O víkendu si Švýcaři pořádně zastříleli a Xamax zničili poměrem 5:2. V úterý nás tak zcela jistě čeká zajímavá bitva o postup do milionářské soutěže.

Který z dnešních zápasů podle vás slibuje nejzajímavější podívanou? Sledovat můžete kterýkoli z nich, všechny totiž budeme vysílat v přímém přenosu na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal! Stačí si vybrat. Utkání začínají shodně ve 21 hodin.

Tip: Podívejte se, jak si pořídit balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack na prvních 30 dní za 1 Kč

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru