Senzace na úvod US Open: Rumunka Halep jako první světová jednička končí v 1. kole!

Na Rogers Cupu v Montrealu zvedla nad hlavu trofej pro vítězku, na dalším prestižním podniku v Cincinnati opět před kamerami O2 TV Sport prohrála až ve finále. Není divu, že si Simona Halep před startem čtvrtého grandslamu v letošním roce tolik věřila.

Souboj proti Kaie Kanepi měl být pro favorizovanou Halep jen formalitou, jenže nebyl. Třiatřicetiletá Estonka svou soupeřku dokonale zaskočila a její velké plány na zisk druhého velkého triumfu doslova roztrhala na kusy. Na kurtu Louise Armstronga vedla za 22 minut 5:1, sadu následně získala 6:2. Úvod druhého setu byl podobný a Estonka šla do vedení 3:0. První hráčka světového žebříčku pak sice srovnala na 4:4, ale další dvě hry stejně jako celý zápas ovládla překvapivě Kanepi.

„Nechala jsem se zatlačit a už se z toho nedostala, nenašla jsem rytmus. Nemám moc co říct,“ hlesla po senzačním vyřazení Halep. Ta se navíc nechtěně postaral o zápis do dějin US Open. Stala se totiž vůbec první světovou jedničkou, která v open éře slavného turnaje nepřešla přes úvodní kolo.

Pět duelů, čtyři výhry

To českým tenistkám se v úvodní hrací den ve Flushing Meadows dařilo. V první várce duelů 1. kola se jich představilo hned pět a čtyři z nich slavily postup. Do závěrečného grandslamu vstoupily úspěšné kromě nasazené osmičky Karolíny Plíškové i debutantka Karolína Muchová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Vypadla jen Marie Bouzková.

Další Češky v čele s pátou hráčkou světového žebříčku Petrou Kvitovou půjdou do akce dnes, v plném proudu je také mužská část turnaje. US Open můžete každý hrací den sledovat na stanicích Eurosport a Eurosport 2, které najdete v nabídce programů O2 TV.

Tip: Využijte poslední možnost, jak si pořídit balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack na prvních 30 dní za 1 Kč

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru