Tři extraligové otázky: PSG Berani Zlín

Ustojí Sedláček tlak v brankovišti?

Jestli měli hokejisté Zlína nějakou jistotu poslední roky, tak v Liboru Kašíkovi. Spolehlivý fantom se ale vydal na zkušenou do dalekého Chabarovsku a vedení muselo vyřešit palčivou otázku co možná nejlépe. Jakub Sedláček byl kdysi také oporou, jenže poslední sezona, to bylo jedno velké cestování a trápení. V Hradci Králové odchytal 7 zápasů, v Bolzanu 6 a ve Slovanu přidal jen 3 s tristními čísly. Pro Sedláčka jde o restart kariéry. Pokud mu neklapne, na Zlín čeká boj o holé přežití.

Kdo nahradí Bukartse?

Možná ještě větší otazník než v brankovišti. Roberts Bukarts je jedním z nejlepších hráčů extraligy. Jeho příspěvek činil bezmála bod na zápas. Teď je pryč. A i s ním i jeho góly. Zlínu věštíme velmi smutné ofenzivní časy, se kterými by měli pohnout Honejsek, v minulé sezoně třicetibodový Okál či mladý navrátilec ze zámoří Werbik.

Potvrdí Honejsek svůj comeback?

To úzce souvisí s minulou otázkou. Šikovný útočník velkou měrou v play off přispěl k poslednímu zlínskému titulu. Jenže mu nevyšlo finské angažmá, výkony v Brně a Mountfieldu také nebyly zrovna pohárové, a tak ten pravý návrat na výsluní započal až v minulém ročníku. Solidních 31 bodů je fajn základem pro novou výzvu. A že zlínská ofenziva bude spoléhat na Honejska jako nikdy předtím.

Tři osobnosti

Ralfs Freibergs

Zkušenosti s lotyšskými hráči mají ve Zlíně bohaté a veskrze pozitivní. Do tohoto výčtu spadá i klíčový bek současného kádru. Účastník posledního světového šampionátu ve své premiérové sezoně v české extralize zaznamenal parádních 23 gólových asistencí a patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu.

Tomáš Žižka

Ztělesnění bojovnosti, oddanosti i zkušenosti. Ostřílený zadák přebírá kapitánské céčko a povede „berany“ do další náročné mise. Body od něj nečekejme, ale svými výkony ještě může vychovávat a strhávat mladší spoluhráče natolik, aby Zlín nepatřil mezi ohrožené celky.

Zdeněk Okál

Naposledy prožil suverénně nejhojnější sezonu kariéry. Zařídil přesnými střelami 16 branek, což je zhruba podobné číslo, jako součet předchozích tří let. Vypadá to, že dorostl a pokračovatel rodu „Očků“ bude nositelem hokejové kvality současného Zlína.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru