Tři extraligové otázky: HC Olomouc

Naváže Zdeněk Moták na Venerovu práci?

Velmi citelná ztráta pro Hanáky přišla na lavičce. Zdeněk Venera je ostřílený a charismatický kouč, který vtiskl týmu tvář. Pro někoho možná neatraktivní, ale Olomouc se vyznačovala bruslením, poctivostí, a hlavně solidními výsledky. Nyní přichází doba Zdeňka Motáka. Nový trenér bude mít po boku Jana Tomajka před sebou největší pravomoc v kariéře, zároveň nebude vůbec lehké navázat na práci svého předchůdce a bývalého šéfa střídačky.

Potvrdí Jan Knotek životní sezonu?

Pražský rodák v minulé sezoně explodoval a byl jedním z tahounů. V Olomouci načíná šestý rok a říká si o pozornost. Prožil životní rok a vyšvihl se z průměru do pozice lídra týmu. Zopakovat třicetibodový plodný ročník nebude jednoduché, nicméně pro bývalého hráče Kobry či Havlíčkova Brodu je to výzva a pro ne zrovna ofenzivní tým skoro až nutnost.

Kdo v základní části půjde přes 30 bodů?

V minulé sezoně byl nejproduktivnější Knotek. Ani on se ale nevytáhl přes 30 bodů. Za ním v závěsu byli další. Kromě Eberleho, který se stěhuje do Plzně, všichni další pokračují. Klíčové pro „Moru“ bude, aby byl fit zkušený Zbyněk Irgl. Dalšími adepty na magickou hranici jsou Marek Laš a Vilém Burian. Kariéru by měl bodově restartovat také Miroslav Holec.

Tři osobnosti

Branislav Konrád

Jasná jednička, olomoucká modla a základní kámen „venerovské“ doby. Slovenský mág je už tři roky tím, s kým stoupají a padají akcie týmu. Je nutné, aby byl zdravý a připravený opět odtáhnout sezonu ve velkém stylu.

Martin Vyrůbalík

Zkušený bek pravidelně a úspěšně atakuje dvacet kanadských bodů. Do olomouckého hokeje nakoukl premiérově už před dvanácti lety, takže má i vztah k regionu. Patří mezi nejzkušenější hráče celé extraligy.

Zbyněk Irgl

Ukázal po příchodu z Třince charakter. V play off byl skvělý a zavzpomínal na nejlepší hokejové časy. Jistota, šikovnost, produktivita. Od Irgla se dá očekávat, že bude stěžejním hráčem.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru