Slavia jede Na Stínadla potvrdit lepší vzájemnou bilanci a odčinit domácí nezdar s Jabloncem

Proč zápas sledovat…

Pokud dnes Sparta zvítězí v pražském derby, Slavia se do čela v sobotu nevrátí. Zvítězit ale jednoznačně chce, napravit totiž musí nepovedené domácí střetnutí s Jabloncem.

Milan Škoda v Edenu neproměnil penaltu a hosté naopak hned dvakrát udeřili. I na druhé straně ale bude stát tým, který si musí fanoušky udobřovat.

Nepřehlédněte: Šesté kolo nabízí souboj nejlepší ofenzivy proti nejlepší defenzivě i další zajímavé zápasy

Teplice už přes 200 minut nevstřelily branku, v posledních dvou zápasech navíc nezískaly ani bod. Po tvrdé domácí porážce od Sparty nezvládly ani souboj se Zlínem.

A ani proti Slavii se zisk bodů příliš neočekává. Teplice sice před více než čtyřmi lety dvakrát v řadě vyhrály, od té doby ale na další vítězství čekají. V loňské sezóně Teplice ani nedaly branku a prohrály 0:1 a 0:3. Z posledních sedmi vzájemných zápasů uhrály tři body za tři remízy. Všechny tyto duely skončily výsledkem 2.:2.

Řekli před zápasem…

Alex Král, záložník Teplic: „Nechci říct, že Slavia Jablonec podcenila, ale byla pod tlakem, v tom to má těžké, každý od ní očekává zopakování skvělých výkonů, výhru. I pro nás bude výhoda, že se můžeme ukázat. Věřím, že zápas můžeme zvládnout.“

Jan Sýkora, záložník Slavie Praha: „Teplice jsou mančaft, který je doma silný, i když se Spartou to vidět nebylo. My jsme s nimi hráli poslední kolo v minulém ročníku a sami jsme si ověřili jejich sílu. Musíme po domácí prohře s Jabloncem zmobilizovat síly a předvést jiný výkon.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

David Vaněček, útočník Teplic

David Vaněček vyšel v pěti kolech hned třikrát střelecky naprázdno, přesto je se čtyřmi góly druhým nejlepším střelcem celé FORTUNA:LIGY.

V lednu zamíří Vaněček do Skotska a tak chce do konce podzimní části nasázet co nejvíce branek. Defenzivu Slavie ve své kariéře zatím překonal jen jednou, ve vzájemném utkání si ale taktéž vstřelil i vlastní branku. Loni v březnu tři minuty před koncem rozhodl o tom, že Teplice odjedou z Edenu bez bodového zisku.

david vanček teplice

 

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru