Formule 3 míří do Misana, komu se v italské výhni povede nejlépe?

Kola monopostů se roztočí poprvé v sobotu v 15:25. Neděle bude netradičně hostit hned dva závody a to od 14:50 a 18:50. Přímé přenosy odstartují vždy s pětiminutovým předstihem.

Přímý přenos 1. jízdy 7. podniku Formule 3 (Misano, Itálie)

Přímý přenos 2. jízdy 7. podniku Formule 3 (Misano, Itálie)

Přímý přenos 3. jízdy 7. podniku Formule 3 (Misano, Itálie)

Misano World Circuit Marco Simoncelli je pro všechny velkou neznámou a na evropském šampionátu F3 ještě nestartoval. Právě proto dostali jezdci možnost seznámit se s 4 226 metrů dlouhou tratí v rámci předsezónních tréninků. Ani to však nenahradí závodní zkušenost, takže se u obrazovek jistě máme na co těšit.

„V Misanu můžete hodně využívat obrubníky, protože jsou ploché. Okruh je kombinací rychlých a plynule na sebe navazujících zatáček. Čím víc zatnete zuby a pořádně na auto zatlačíte, tím budete rychlejší. To je přesně ten typ trati, který mám rád. A půjde o to být rychlý po celý víkend. Kvalifikace je pokaždé mezi piloty na čele velice vyrovnaná a rozhodnou tisíciny sekundy. Domnívám se, že evropský šampionát F3 je v současnosti nejkonkurenceschopnější juniorskou sérií. Závody jsou však strhující a zvítězí jen ten nejpreciznější,“ popsal jezdec týmu Motopark Fabio Scherer. 

Nejvýraznější skok v pořadí jezdců učinil předchozí víkend na Silverstonu Estonec Jüri Vips. Úřadující mistr německého šampionátu ADAC F4 dojel na britské trati čtvrtý, druhý a první, čímž v klasifikaci vyskočil ze sedmého místa na třetí. Lídrovi seriálu Danielovi Ticktumovi se už nevedlo tak dobře, když na své vítězství v úvodní jízdě navázal pouze osmou a šestou pozicí. Přesto však 19 letý Brit navýšil náskok na 18 bodů před Marcusem Armstrongem, jemuž se jakožto někdejšímu vedoucímu muži aktuálně nedaří tolik, co předtím. Novozélanďan startující pod italskou licencí musel v posledním závodě na Silverstonu dokonce odstoupit po smolném kontaktu s týmovým kolegou ze stáje Prema Theodore Racing Mickem Schumacherem.

Do formy se naopak dostal právě syn sedminásobného mistra světa Formule 1. Z posledních čtyř jízd triumfoval Schumacher dvakrát a to na své premiérové vítězství, které přišlo nedávno ve Spa, musel čekat dlouhých 45 závodů. Pokud se devatenáctiletému Němci bude i nadále dařit, ještě má dostatek času, aby promluvil do boje o nejvyšší pozice v celkovém hodnocení. Zatím je Schumi Junior sedmý, ale na třetího Vipse má ztrátu ne zas tak propastných 21 bodů.

Foto: Profimedia

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru