Tři extraligové otázky: BK Mladá Boleslav

Vystoupí Kantor mezi elitu?

Jsou brankáři, kteří dostanou šanci jednou za kariéru. Nebo třeba vůbec. Pavel Kantor je jiný druh. V sezoně 2013/14 se vyhoupl mezi nejlepší brankáře, od té doby se ale zasunul mezi extraligový průměr. Po neúspěšném angažmá ve Vítkovicích přišel dokonce sešup do Prostějova. I v Litvínově to byla bída. Kantor má možná poslední šanci ukázat, že je opravdu extraligovým brankářem. V záloze je připravený slovinský reprezentant Gasper Krošelj.

Zabere společně sešívaná klika?

Jedna bašta bývalých slávistů se vytvořila v Chomutově. Ta další v útoku Mladé Boleslavi. Kromě Žejdla se jedná o protřelé harcovníky a produktivní strůjce druhého slávistického titulu. Jakub Klepiš zatím bodově při svém angažmá v „Bolce“ neexplodoval a jeho produktivita poslední dva roky chyběla. Michal Vondrka se stěhuje z Chomutova, kde mu to naopak lepilo. Tihle dva by měli být zárukou klidnějších časů.

Kdo nahradí Radana Lence?

Po dlouhých letech a poprvé nastálo opustil rodný kraj hokejista, který nakoukl i do reprezentace. Radan Lenc nabral směr po dálnici na Liberec. Možná i on potřeboval změnit vzduch. Minulý ročník nebyl tak produktivní. Ale byl srdcem Boleslavi, nyní se musí do pozice lídra a srdcaře převtělit někdo další. Čas pro Pacovského, aby ve své páté sezoně v klubu ukázal, proč na něj vedení vsadilo a kdysi jej přivedlo ze Sparty.

Tři osobnosti

Oldrich Kotvan

Možná nedoceněný velmi dobrý extraligový bek. Poslední dva roky urostlý rodák ze Skalice přidává i body. Jednoznačně nejproduktivnější bek Bruslařů zažil nejhojnější období. Zapsal 24 bodů a k obětavosti a poctivosti přidal nadstavbu.

Jakub Orsava

Suverénně nejlepší střelec týmu v minulém vydání Tipsport extraligy. Před třemi lety gólově zazářil a vypadalo to, že Oceláři v něm najdou poklad. Svoji průlomovou sezonu však nepotvrdil. Té se vyrovnal až během té minulé. V základní části nasypal 21 branek a podobný příspěvek by rádo vedení vidělo znova.

Michal Vondrka

Šikovný útočník zraje. Pravidelně je schopen sbírat body, za uplynulé dva ročníky jich nastřádal úctyhodných 106! Byť mu kdysi nevyšlo angažmá ve Finsku, na extraligu je to stále vysoce nadproduktivní plejer s velkou porcí zkušeností. Terno pro Mladou Boleslav!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru