Spartu čeká první pražské derby. Porazí Bohemku a dostane se do čela FORTUNA:LIGY?

Proč zápas sledovat…

Druhé malé pražské derby nabízí mnohé. Sparta po domácí ztrátě s Příbramí musí zabrat, pokud by ale v Ďolíčku zvítězila, minimálně do nedělního střetnutí Plzně by se dostala do vedení.

Menší psychologickou výhodou je pro Spartu fakt, že Bohemka zatím střídá bodové výkony s porážkami. Naposledy svěřenci Martina Haška uhráli bod v Liberci, i když po brance ze závěru první půle mysleli rozhodně na vítězství.

Nepřehlédněte: Šesté kolo nabízí souboj nejlepší ofenzivy proti nejlepší defenzivě i další zajímavé zápasy

Zatím se domácí nemohou chytnout především v útoku. Po čtyřech gólech z úvodních dvou zápasů vstřelili v dalších třech zápasech jen dva góly.

To Sparta si nevede vůbec zle a disponuje vůbec druhým nejlepším útokem v lize spolu se Slavií a Příbramí. Vedení Sparty navíc v týdnu dotáhlo příchod Golgola Mebrahtua, který by měl útok ještě oživit.

Jak jsme již uvedli v úvodu, Sparta chce napravit poslední ligový zápas proti Příbrami. Napravovat ovšem bude i oba vzájemné zápasy proti Bohemians z předchozí sezóny. V obou duelech se totiž zrodila pouze remíza, Sparta navíc vstřelila jedinou branku. Tu navíc obstaral David Lafata z penalty. Nyní si tak Sparta musí najít nového střelce.

Řekli před zápasem…

Martin Hašek, trenér Bohemians 1905: „Se Spartou jsme se potkali už v posledním kole minulé sezóny. Znovu se s ní tedy poměříme v krátké době. Oni zůstali pohromadě tak, jak chtěli. Navíc přivedli hráče, které potřebovali. Na pravý kraj obrany přišel Chipciu, do středu defenzivy Radakovič. Do útoku získali Tetteha. Ještě v tomto týdnu je navíc doplnil Golgol Mebrahtu. Nezvládli kvalifikaci do Evropské ligy, ale v lize se jim relativně daří. Pokračují ve stabilizaci z loňského ligového ročníku. Pod koučem Ščasným našli efektivní složení. Postupně ukazují takovou sílu, jakou by měli mít. Nejsou ovšem stále na optimu. V kádru mají hráče za spoustu peněz, jenž jsou šikovní. My do toho zápasu musíme dát větší srdce, více běhat, bojovat a být lépe organizovaní. Tím můžeme eliminovat jejich přednosti. Oba týmy jsou ovšem stále ve vývoji. Já sám jsem zvědavý, jak se s tím oba celky poperou.“

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty Praha: „Bohemka je nepříjemný soupeř, obzvlášť na svém stadiónu. Musíme k tomu přistoupit s respektem a vážností a musíme navázat na výkony, které podáváme. Ani výkon proti Příbrami totiž nepovažuji za špatný, ale musíme se vyvarovat chyb, které zatím pořád děláme. A je potřeba, abychom byli efektivnější.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Benjamin Tetteh, útočník Sparty Praha

Jednadvacetiletý útočník přestoupil v létě do Sparty právě z Bohemians 1905. Loni v Bohemce vstřelil dva ligové góly, odváděl ale pro tým spoustu černé práce. Ve Spartě se zatím prosadil jednou, vítěznou trefu si připsal proti Slovácku.

Nyní bude mít o motivaci postaráno, navíc mu v týdnu přišel do Sparty další konkurent, konkrétně Golgol Mebrahtu. Tetteh by neměl chybět v základní sestavě, ghanský útočník ale již v pátek musí dokázat, že si základní sestavu zaslouží. Proto to jeho bývalí spoluhráči jednoduché mít nebudou.

„Bohemka je klub, který respektuju. Hodně toho pro mě udělali a já zase na oplátku udělal dost pro ně. Vážím si i tamních fanoušků. Bude to pro mě speciální zápas, vím, že se na nás dobře připraví. My to ale musíme zvládnout a nastartovat další vítěznou sérii. Nevidím důvod, proč by se nám to nemělo povést,“ uvedl k páteční předehrávce Tetteh.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru