Od MMA přes I.A třídu zpátky mezi elitu. Slepička žije svůj sen a zase střílí góly v první lize

Ta zpráva tehdy překvapila a dost možná i zaskočila nejednoho fanouška. Kdysi elitní ligový útočník se v roce 2016 rozhodl dát před fotbalem přednost plnokontaktnímu zápasu MMA. Svůj první a dosud jediný souboj v kleci dokonce vyhrál ještě před limitem. V té době hrál fotbal už jen pro zábavu ve středočeské I.A třídě za Podlesí na Příbramsku a vypadlo to, že fotbale už se živit nebude.

Slepičkovi ale začal profesionální fotbal chybět, takže když se mu před startem loňské sezony ozval třetiligový Písek, nad nabídkou pomoct Jihočechům v ČFL se dlouho nerozmýšlel. Rozhodně se nedá říct, že by týmu nepomohl. Ve 13 zápasech nasázel 5 branek, víc jich nestihl. V zimě si na svého odchovance vzpomněli v Příbrami. Tehdy druholigoví Středočeši se netajili ambicemi vrátit se zpátky do nejvyšší soutěže a od důrazného forvarda si slibovali, že jim k tomu může pomoct. Ani v tomto případě neměl důvod brát si čas na rozmyšlenou.

Už jste viděli? VIDEO: Tři vlastňáky v pěti kolech. Petr Švancara poslal v TIKI-TAKA smolaři z Dukly jasný vzkaz!

Velký návrat domů

Jak sám podotkl, vrátil se domů, do míst, kde to moc dobře zná. V týmu se navíc potkal s řadou dlouholetých kamarádů. Slepička nebyl jediným takto zkušeným hráčem v kádru. Kouč Josef Csaplár spoléhal i na obránce Tomáše Zápotočného s Rudolfem Skácelem, v záloze zase řádil Peter Grajciar. Všem už spíše táhne ke čtyřicítce, ovšem s mladšími spoluhráči vytvořili zajímavý mix, který to dotáhla až k vytouženému postupu. Slepička k němu pomohl pěti nastřílenými góly.

V Příbrami mu dali jasně najevo, že s ním počítají i nadále. Z dvojnásobného českého reprezentanta je tak po čtyřleté odmlce znovu prvoligový hráč. A co víc, má nemalý podíl na tom, že klub od Litavky patří v úvodu sezony k příjemným překvapením . V pěti úvodních kolech poznal hořkost porážky jen jednou, zatím má na kontě osm bodů. A Slepička? Zasáhl do všech zápasů, hned čtyřikrát nastoupil v základní sestavě a v domácích zápasech s Bohemians 1905 (4:2) a Duklou (4:0) pomohl gólem svému týmu k hladkým výhrám.

Nepřehlédněte: Statistiky FORTUNA:LIGY: Nejčastěji střílí pražská „S“, v brance se ohání hlavně Švenger

Žije si svůj sen

To nejlepší si ale schoval do duelu proti Spartě, tedy proti klubu, který za něj v roce 2005 vysázel kolem 25 milionů korun. Bezmála dvanáct tisícovek diváků v ochozech stadionu na Letné dokonale zmrazil po pár minutách, kdy jako zkušený mazák zakončil povedenou kombinaci s ligovou kometou Janem Matouškem. „Měl jsem strašnou motivaci tady nastoupit, protože zahrát si tady v první lize, to je v českém fotbale to nejkrásnější, co může hráč zažít. Pro mě je to velká čest,“ pronesl se po remízovém utkání.

Málokdo čekal, že bude se díky třem přesným zásahům vyhřívat na předních pozicích v tabulce střelců. Však také přiznal, že je to jako sen. „Je pravda, že jsem o tom trošku snil, takže teď žiju svůj sen a jsem strašně rád,“ neskrýval nadšení jeden z tahounů staronového nováčka z Příbrami.

https://www.youtube.com/watch?v=EQJAdPv8fp0

Není pochyb o tom, že právě takové příběhy dělají FORTUNA:LIGU zajímavější. Nejen další počínání Miroslava Slepičky a jeho Příbrami, ale všech ostatních týmů můžete pravidelně sledovat exkluzivně v O2 TV. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabízejí z každého hracího kola v přímém přenosu vždy všechny zápasy!

Tip: Podívejte se, jak si pořídit balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack, s nímž můžete sledovat všechny zápasy FORTUNA:LIGY i prestižní Ligy mistrů prvních 30 dní za 1 Kč!

Foto: Profimedia, O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru