Smolař Chlumecký i famózní závěry Zlína. Zajímavosti 5. kola FORTUNA:LIGY

Chlumecký atakuje negativní rekord ligy

V sezóně 2008/09 si naposledy některý hráč vstřelil v české lize tři vlastní branky, konkrétně se jednalo o Jana Riegela z Českých Budějovic. Poté následovalo několik ročníků, kdy si hráč vstřelil maximálně dva vlastence. V sezóně 2011/12 si dokonce žádný hráč dva vlastní branky nedal. Jenže nyní atakuje negativní rekord ligy obránce Dukly Praha Martin Chlumecký.

Ten proti Slovácku zapsal hned dva nešťastné vlastence a po pěti kolech už si vstřelil tři takové góly. Pokud by si v sezóně vstřelil ještě jednu vlastní branku, stal by se smutným rekordmanem v historii české nejvyšší soutěže.

Už jste viděli? Tři vlastňáky v pěti kolech. Petr Švancara poslal v TIKI-TAKA smolaři z Dukly jasný vzkaz!

Jediná Plzeň udržela stoprocentní bilanci

Po pátém kole je stoprocentní už jen jediný tým. Sparta jen remizovala s Příbramí a Slavia dokonce prohrála doma s Jabloncem. Patnáct bodů tak získala jen Viktoria Plzeň, která počtvrté v řadě vyhrála díky jediné brance. Matúš Kozáčik vychytal svou čtvrtou nulu v řadě, to se mu v české lize naposledy povedlo v sezóně 2015/16, kdy zaznamenal dokonce šest čistých kont v řadě.

Další červená karta, po pátém kole průměr jednoho vyloučení na víkend

Jaroslav Tregler se stal pátým hráčem v nové sezóně, který obdržel červenou kartu. Dvaadvacetiletý český obránce se nechal vyloučit na konci první půle duelu proti Spartě.

Tip: Podívejte se, jak si pořídit balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack na 30 dní za 1 Kč

Olomouc zažívá nejhorší domácí start

Nejhorší domácí start za posledních dvacet let zažívá v lize Sigma Olomouc. Ze tří zápasů nevytěžila ani bod, navíc vstřelila jedinou branku. Není tak divu, že po pěti kolech je těsně před sestupovými vodami.

Boleslav znovu střílí branky, ale neboduje

Mladá Boleslav svou útočnou silou navazuje na ročník 2015/16. Tehdy po pěti kolech měla na svém kontě 13 branek, získala ovšem jen sedm bodů. Po pěti kolech nového ročníku FORTUNA:LIGY skórovala Mladá Boleslav dvanáctkrát, zvítězila ale jen dvakrát a se šesti body je až na desáté pozici.

Ofenzivní Panák pomáhal karvinské obraně

Ofenzivní záložník Filip Panák se loni třikrát zapsal do střelecké listiny, letos na gól čeká. V utkání proti Plzni poté plnil zcela jinou roli. Kvůli zranění Pavla Dreksy a faktu, že Jiří Piroch proti „své“ Plzni hrát nemůže, nastoupil na stoperu. Nevedl si sice vůbec zle, Karviná ale premiérové body do tabulky nezapsala.

Zlín potřetí udeřil nastavení a znovu díky tomu získal body

Zlín je zatím jednoznačným mistrem závěrů. Po pěti kolech získal již deset bodů, polovinu z nich získal díky brankám v posledních minutách. Proti Mladé Boleslavi skóroval Fastav v 92. minutě, proti Jablonci v 90. minutě a v uplynulém kole vstřelil Zlín vítěznou trefu v 94. minutě.

https://www.youtube.com/watch?v=ukYZ-lLc04c

Fillo poprvé skóroval za Baník, Diop si připsal první hattrick

Martin Fillo byl v Teplicích vynikající střelec, v předminulé sezóně vstřelil osm branek, v podzimní části loňské sezóny se trefil pětkrát. V Ostravě se ale střelecky prosadit nemohl. Mizérii překonal až včera, v osmnáctém střetnutí za ostravský celek vstřelil první branku.

Ani Dame Diop neprožíval v Baníku ideální období. Po odchodu ze Zlína taktéž strádal, Baník ale spasil záchranářskou branku v posledním utkání sezóny. Diop následně čekal na branku další čtyři kola, včera ale Sigmě nasázel hned tři a vstřelil tak svůj premiérový hattrick ve FORTUNA:LIZE.

Bezbranková remíza? Zapomeňte

Ani páté kolo nenabídlo bezbrankovou remízu. Velmi blízko k tomu bylo ve Zlíně, ve čtvrté minutě nastavení ale vše změnil domácí Alexander Jakubov. Na první zápas bez branky tak v nové sezóně nadále čekáme.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru