Začíná Connecticut Open v New Havenu. Generálku na US Open okoření i české hvězdy

Prestiž podniku zařazeného do kategorie Premier s dotací téměř 800 tisíc dolarů zaručuje zejména nabitá startovní listina. V Connecticutu se představí pětice tenistek z elitní světové desítky v čele se Simonou Halep.

Sympatická Rumunka, která se vyhřívá na první příčce žebříčku WTA, vybojovala titul v Montrealu a hodně blízko byla i v Cincinnati, kde nestačila až ve finále na Nizozemku Kiki Bertens, další účastnici Connecticut Open. Cíl šestadvacetileté Halep pro turnaj v New Havenu je jasný. Před blížícím se US Open, kde hodlá zaútočit na svůj druhý grandslamový triumf v kariéře, bude chtít vygradovat svoji už tak výtečnou formu.

Divoká karta pro Plíškovou

S cílem co nejlépe se připravit na čtvrtý a zároveň poslední grandslam sezony vstupují do turnaje i české hvězdy Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou. Té si sice na amerických betonech moc nedaří, když v Montrealu i v Cincinnati vypadla už ve druhém kole, nicméně od pořadatelů Connecticut Open dostala divokou kartu!

„Karolína je v posledních letech jednou z nejlepších hráček na okruhu a její servis je jednou z největších zbraní v současném tenise,“ nechala se slyšet ředitelka turnaje Anne Worcesterová na adresu osmé hráčky světového žebříčku.

To aktuální česká jednička Kvitová se v zámoří představila v daleko lepším světle. V Montrealu došlo do osmifinále a minulý týden v Cincinnati se probojovala dokonce mezi čtyři nejlepší. Díky tomu se znovu posunula žebříčkem WTA směrem vzhůru a před Connecticut Open je už světovou pětkou. A ještě něco. Dvojnásobná wimbledonská šampionka dokázala turnaj v New Havenu třikrát vyhrát, a to v letech 2012, 2014 i 2015. Dojde si česká lvice pro triumf číslo čtyři?

Connecticut Open, generálku na US Open, i s českými hvězdami sledujte od pondělí 20. srpna na O2 TV Sport a O2 TV Tenis. Každý hrací den se můžete těšit na několik přímých přenosů!

Tip: Podívejte se, jak si pořídit balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack na 30 dní za 1 Kč

Foto: ctopen.org

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru