Tři extraligové otázky: Piráti Chomutov

Zvládnou situaci mladí brankáři?

Na soupisce mají Piráti čtyři gólmany. Nejstaršímu je 23 let. Do brankoviště by se měl jako jednička Aleš Stezka, pro kterého se otevírá životní šance. Bývalý mládežnický reprezentant v přípravě podává skvělé výkony. Extraliga bude ale dlouhá a náročná. Chomutov bude muset spoléhat na to, že nebude dostávat góly. Tlak na mladé brankáře bude enormní.

Restartuje Bohumil Jank kariéru?

Kdysi kapitánoval mládežnickým reprezentacím, měl před sebou zajímavou budoucnost. Když byl v Hradci Králové, alternoval v Litoměřicích. Posléze se neprodral mezi elitní beky v Třinci. Musí začít od píky a zabojovat o místo mezi první obrannou dvojicí. Je mu 26 let, kariéra není pryč, ale před Jankem jen sezona pravdy.HradciHH

Kdo potáhne Chomutov?

S Michalem Vondrkou odešlo více než 100 kanadských bodů z posledních dvou let. Číslo, které je z domácích zdrojů nenahraditelné. Vladimír Růžička loni prožil nejgólovější rok a zasadil 17 kusů. Stabilitou je zkušený Ivan Huml. Je třeba, aby tohle duo mělo podporu dalších hráčů. Pokud někdo nevylétne bodově, bude čekat na Piráty produktivitou smutná sezona.

Tři osobnosti

Vladimír Růžička

Dorostl do role tahouna, Chomutov na něj bude hodně spoléhat. V minulé sezoně si připsal 30 kanadských bodů. Musí se ještě zvednout, čeká se, že dostane velký prostor na ledě i v přesilovkách.

Ivan Huml

Osobnost obroušená zámořím i severem Evropy. V první chomutovské sezoně nasbíral 40 bodů, v další lehce ubral. O Humlovi se dá mluvit jako o lídrovi budoucích chomutovských časů. I on, stejně jako syn kouče Růžičky, bude ale potřebovat podporu dalších hráčů.

Juraj Valach

Dvoumetrový pořízek začne kroutit čtvrtou sezonu v Chomutově. Jak bylo napsáno, Piráti asi nebudou soupeře drtit ofenzivní silou a gólostrojem. V tu chvíli stoupá důležitost defenzivních šiků. A Valach by měl být jedním z pilířů obrany.

Tipsport extraligu sledujte od 14. září na O2 TV Sport!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru