Tři extraligové otázky: HC Verva Litvínov

Není čas na generační výměnu?

Ono se to hezky říká, leč hůře provádí. Loni byl nejproduktivnějším plejerem veterán Viktor Hübl. Před startem extraligové sezony ale sfoukl z dortu čtyřicet svíček. Srdcař Trávníček má už 38 let a další produktivní šikula Lukeš 35. Je na čase, aby se taktovky chopili mladší. Kromě Lukeše a Hübla se přes dvacet kanadských bodů v základní části minulé sezony vyhoupli těsně jen Gerhát, Hanzl a bek Kubát. V Litvínově si hodně slibují od návratu Jakuba Petružálka.

Přetrhne se Janus?

Slovenský brankář patřil mezi obrovské talenty, chytat bezpochyby umí. Janus kdysi patřil mezi naděje Tampy Bay a před šesti lety byl bezpochyby jedním z nejlepších v KHL. I vinou zranění se od té doby nepřiblížil svému maximu. Do Litvínova přešel po zběsilém angažmá ve Spartě s úkolem nahradit fantoma Francouze. Odchytal velmi dobré dva roky v Litvínově a nebýt jeho výkonů v baráži, dost možná by nástupci Ivana Hlinky nyní kroutili zápasy v Chance lize. V předchozím ročníku odchytal jen deset zápasů v Liberci a teď se vrací na místo činu. Na gólmany bude v Litvínově velký tlak, obranné řady prořídly a Verva nemá na beku takovou kvalitu.

Také čtěte: Tři extraligové otázky: HC Energie Karlovy Vary

Ušetří klub nervy fanouškům?

Jak už bylo zmíněno, Litvínov od titulu musel skousnout dvakrát barážové martyrium. A i ve fotbalovém Hamburku vědí, že žádný strom neroste do nebe. Navíc všichni si budeme pamatovat závěrečný jarní duel proti Rytířům, kteří se převtělili v turisty. Litvínov by si měl začít kupovat odpustky u fanoušků. Na víc než na strohý postup do předkola by však současný kádr „Chemiků“ mít neměl. Černožluté čeká další vyčerpávající a náročná sezóna.

Tři osobnosti


Jakub Petružálek

Zlaté číslo 88 hlásí comeback! Navíc to vypadá na delší manželství a dost možná na pakt do konce kariéry. K titulu v play off přispěl před třemi lety osmi góly. Je symbolem lepších časů a nadějí i pro fanoušky.

Viktor Hübl

Stabilita, klidná síla, šikovnost. Už čtyřicetiletý harcovník pravidelně jde nad 30 bodů. Od roku 2004 vždy dosáhl na tohle číslo. I loni byl jasný lídr, v zoufalé litvínovské sezoně nastřádal 39 bodů a držel „Titanic“ nad hladinou.

Karel Kubát

Možná měl na víc, ale doma je v Litvínově. Každoročně pravidelně boduje, je klíčovým obráncem a zažil v dresu mistra z roku 2015 všechno dobré i špatné. V nevýrazných zadních řadách týmu nového kouče Milana Razýma jasná jednička.

Tipsport extraligu sledujte od 14. září na O2 TV Sport!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru