TOP 10 odchodů z Tipsport extraligy – část 1.

Tomáš Mertl – Kunlun, KHL

Dvaatřicetiletý rodák z Českých Budějovic se loni vrátil do Plzně, předtím působil v Záhřebu a Ufě. V Plzni Mertl zazářil a se třiceti góly se stal nejlepším kanonýrem celé Tipsport extraligy.

K tomu přidal sedmadvacet asistencí a v celkové produktivitě obsadil druhé místo za svým spoluhráčem Milanem Gulašem. Od nové sezóny ale bude Mertl působit v Kontinentální hokejové lize, roční kontrakt podepsal s Kunlunem.

Michal Moravčík – Montreal Canadiens, NHL

Michal Moravčík svou celou dosavadní kariéru strávil v Plzni, párkrát si ale odskočil na hostování do rodných Klatov či Kladna. Po skvělé sezóně dostal Moravčík pozvánku do reprezentace a využil ji naplno.

Zahrál si i na světovém šampionátu, kde odváděl velmi dobré výkony. Moravčík zaujal skauty Montrealu Canadiens a kanadský celek tak s třiadvacetiletým bekem podepsal kontrakt na dva roky.

https://www.youtube.com/watch?v=NT1DHfioiP0

Marek Čiliak – Slovan Bratislava, KHL

Slovenský gólman i v uplynulé sezóně patřil mezi hlavní hvězdy Tipsport extraligy. Svými výkony pomohl brněnské Kometě ke druhému titulu v řadě, s Brnem ale na zlatý hattrick nezaútočí.

Po šesti letech Čiliak opustil Česko a nově si minimálně rok zahraje doma. Jedničku by měl dělat ve Slovanu Bratislava, který i letos bude hrát Kontinentální hokejovou ligu. Nejlepší gólman posledních dvou sezón v Tipsport extralize se tak ve svých osmadvaceti letech může těšit na první sezónu v KHL.

Nepřehlédněte: Tipsport extraliga v nové sezóně slibuje několik změn

Martin Bakoš – Boston Bruins, NHL

Neuvěřitelné léto zažil slovenský útočník Martin Bakoš. Ten po svém návratu z Kunlunu hrál v Liberci a nevedl si vůbec zle, když v základní části posbíral 40 kanadských bodů.

Hned po sezóně se Bakoš dohodl na angažmá v Brně, se kterým podepsal tříletý kontrakt. Jenže součástí smlouvy byla klauzule, která umožňovala odejít do zahraničí. O pár dní později pak přišla informace, že rodák ze Spišské Nové Vsi podepsal švédskému týmu Mora IK.

Ani tam ale Bakoš v nové sezóně hrát nebude. Dvoucestný kontrakt v polovině července totiž podepsal s Bostonem Bruins a má tak šanci zahrát si slavnou NHL.

Jakub Krejčík – Lukko Rauma, Finsko

Jakub Krejčík podobně jako Marek Čiliak v loňské sezóně zářil a byl výraznou postavou úspěchu Komety Brno. Sedmadvacetiletý bek, který dvě sezóny strávil taktéž ve Švédsku a jeden ročník odehrál v KHL za Záhřeb, bude nově působit ve Finsku. Na roční smlouvě se dohodl s celkem Lukko Rauma.

Krejčík slavil s Kometou oba mistrovské tituly, předloni ale za Brno sehrál pouze play-off a jediný zápas v základní části. Loni už byl hlavním obranným tahounem týmu, v základní části navíc posbíral pětatřicet kanadských bodů za 8 branek a 27 asistencí. V play-off už rodák z Prahy neskóroval, připsal si ale osm asistencí a v obraně byl stoprocentní.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru