Urve první body, nebo schytá další příděl? Tápající Karviná hostí mistrovskou Viktorii

Proč zápas sledovat…

Zatímco Plzeň inkasovala jedinou branku a ve FORTUNA:LIZE je zatím stoprocentní, Karviná je znovu na dně tabulky a nezdá se, že by se v dohledné době mělo něco měnit. Karviná v posledních třech zápasech vždy inkasovala po čtyřech gólech a defenzivu tak musí zlepšit o 100 procent. Jenže proti rozjeté Plzni to jednoduché nebude. Viktorka sice nedává tolik branek jako Slavia či Sparta, ale zatím vítězí.

Nepřehlédněte: Páté kolo FORTUNA:LIGY znovu nabízí spoustu zajímavé podívané

V posledních třech případech se vždy jednalo o výsledek nejhubenější, nyní by tomu mohlo být jinak. I z toho hlediska, že v posledních vzájemných zápasech střílí Plzeň v průměru 2,5 branek na utkání. Naposledy se v Karviné hrálo v říjnu minulého roku a po několika kontroverzích zvítězila Viktorka 1:3. Tehdy si zajistila titul půlmistra, nyní si chce udržet stoprocentní bilanci.

Viktoria Plzeň

Řekli před zápasem…

Jan Šisler, záložník Karviné: „Musíme už také dát první gól my. V každém zápase jsme zatím dotahovali náskok soupeře. Mít po čtyřech kolech nula bodů je hodně špatné.“

Radim Řezník, obránce Plzně: „Karviná hrála dlouho v druhé lize, ale udělali mančaft, postoupili a postavili hezký stadion. Vždycky, když jsme tam hráli, tak padlo dost branek. Oni teď sice čtyřikrát prohráli, ale na to bych se nedíval. Mají tam dobré fotbalisty, například v útoku tam je Tomáš Wágner, který byl i tady. Vůbec bych se na to nedíval, že mají nula bodů. Asi se jim nepovedl začátek, ale hrají doma a pro nás to bude zase těžký zápas.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Marek Janečka, obránce Karviné

Karviná je skutečně ve velké krizi, zřejmě nejhorší pocity ale momentálně zažívá kapitán Marek Janečka. Ten si ve dvou po sobě jdoucích zápasech vstřelil smolný vlastní gól a nyní se pokusí nenapodobit jednadvacetiletého beka pražské Dukly Martina Chlumeckého, jenž po včerejších dvou vlastních gólech má na svém kontě už tři zásahy do vlastní sítě. Janečka se spolu s Karvinou nyní chce oklepat z nepovedených posledních týdnů a překvapit mistra. A bude záležet i na něm, jelikož obrana domácího týmu byla v posledních týdnech vskutku mizerná.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru