Spartě chci dát dva góly, hlásí Matoušek. Zazáří vycházející hvězdička i na Letné?

Proč zápas sledovat…

Spartě se podařilo rychle oklepat z propadáku v podobě vyřazení v předkole Evropské ligy srbskou Suboticí. Proti Slovácku to doma ještě drhlo a na hubenou výhru se Letenští pořádně nadřeli, na teplických Stínadlech se už ukázali v daleko lepším světle. Zejména v prvním poločase, v němž domácím zasypali čtyřmi góly a až nečekaně snadno si odvezli tři body.

Proti Příbrami budou sparťané velkými favority, body si ale musí zasloužit a nesmějí nic podcenit. Středočeši pod vedením zkušeného trenéra Josefa Csaplára vstoupili do ligy bez bázně a po čtyřech kolech mají na kontě více než slušných sedm bodů. A hlavně se prezentují odvážným ofenzivním fotbalem, devět nastřílených gólů hovoří za vše. Ani na Letné neplánují od nastoleného stylu upustit, což může samotnému zápasu jedině prospět.

„Příbram může být nebezpečná svou individuální kvalitou, víme, že si musíme dávat pozor na Matouška, který je ve formě. I ostatní hráči tam ale mají svou kvalitu,“ uvědomuje si sparťanský stoper Uroš Radakovič.

Řekli před zápasem…

Alexandru Chipciu, obránce Sparty: „ V Teplicích jsme měli výborný první poločas, na to bychom chtěli navázat. Zvedlo nám to sebevědomí a musíme pokračovat ve stejném stylu. Agresivně, důrazně napadat a následně zakončovat akce.“

Josef Csaplár, trenér Příbrami: „Celkově se nám vstup do ligy povedl, ale teď nás čeká úplně jiný typ utkání. Bude to nádherné, všichni se těšíme na atmosféru, diváky. Budeme chtít opět hrát náš fotbal, já to ani jinak neumím.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jan Matoušek, záložník Příbrami

Žádný jiný hráč na sebe v úvodu nového ligového ročníku nepoutá tolik pozornosti. Do ligy vtrhl jako velká voda, nasázel už tři branky a další dvě připravil. Z jeho výkonů jsou paf úplně všichni. Dokáže se dvacetiletý šikula, za kterého vedení Slavie ochotně vysázelo klubu od Litavky 40 milionů, prosadit i proti Spartě? „Bylo by super dát na Letné dva góly, pak bych se stal ještě větším slávistou,“ pravil odvážně před zápasem v rozhovoru pro deník Sport. Je jasné, že bude opět pod drobnohledem.

Sobotní duel Sparty s Příbramí slibuje zajímavou podívanou, kterou můžete sledovat v přímém přenosu! Začínáme v 17:30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Těšit se můžete na tradiční zápasové studio i doprovodné statistiky zachycené systémem Tracab.

Nepřehlédněte: O2 TV rozšiřuje dostupnost sportovních stanic. Nový balíček O2 TV Sport Pack je v srpnu za korunu!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru