Slavia hodlá proti Jablonci odčinit konec v Lize mistrů i poslední vzájemné střetnutí

Proč zápas sledovat…

V lize stoprocentní Slavia se musí co nejrychleji oklepat z neúspěchu v rámci 3. předkola Ligy mistrů proti kyjevskému Dynamu a zkoncentrovat se na sobotní střetnutí proti Jablonci.

Právě Jablonec v loňské sezóně ukončil i poslední naději Slavie na titul. Respektive, ve 29. kole by Slavii doma proti Jablonci nepomohla ani výhra. Favorit ale v Edenu zcela selhal a už po třiceti minutách prohrával o tři branky.

Vzájemné zápasy jsou v posledních letech vskutku zajímavé. Loni byl úspěšnější Jablonec, tedy alespoň v lize. Ve finále MOL Cupu ovšem uspěla Slavia, která i díky dvěma trefám Stanislava Tecla zvítězila 3:1.

Nepřehlédněte: Páté kolo FORTUNA:LIGY znovu nabízí spoustu zajímavé podívané

Dva ročníky po sobě se ale předtím rodily pouze remízy, hned tři z toho byly bezbrankové. Připomeňme, že po čtvrtém kole nezná nový ročník FORTUNA:LIGY bezbrankovou remízu.

Nyní k Jablonci, který start do sezóny ideální neměl. V Ostravě prohrál a nezvládl ani šlágr druhého kola se Spartou. Lehké to neměl ani se Zlínem, tam přišel o dva body v poslední minutě. První výhru si tak připsal až v minulém kole, kdy čtyřmi góly rozstřílel zatím bezmocnou Karvinou.

 

Řekli před zápasem…

Petr Rada, kouč Jablonce: „Slávisté jsou první zaslouženě, v zápasech totiž dominovali. Mají ustálený kádr a hrají hodně vysoko. Hlavně v domácím prostředí jsou velice nepříjemní. Samozřejmě, že jsou teď asi otřesení z té porážky, který byla dle mého zbytečná, protože Slavia měla na to, aby postoupila. V obou zápasech podala kvalitní výkon. Nedivím se, že se cítí ukřivdění, protože ty momenty byly přinejmenším hodně sporné. Ale oni se teď budou soustředit už na ligové zápasy a budou se snažit udělat co nejvíce bodů, protože mají stejně jako my zajištěný přímý postup do Evropské ligy.“

Jindřich Trpišovský, kouč Slavie: „Těšíme se hodně, protože jsme tady doma hráli dvakrát velmi dobře a chceme co nejdřív zapomenout na ten úterní zápas. Tohle je ideální příležitost, doma s těžkým soupeřem, se kterým jsme bohužel minule prohráli. Máme jim co vracet.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Stanislav Tecl, útočník Slavie Praha

Brzy osmadvacetiletý český útočník se v letošní sezóně trefil jen jednou, na Jablonec má ale dobré vzpomínky. A to nejen kvůli tomu, že na Střelnici strávil necelé tři sezóny a v podzimní části minulé sezóny dokonce nastřílel jedenáct branek. Po konci hostování se přesunul zpět do Slavie a dvěma góly pomohl svému týmu porazit Jablonec ve finále MOL Cupu.

Nyní se postaví Jablonci opět a spolu se svými spoluhráči bude chtít odčinit nepříjemnou porážku ze závěru minulé sezóny.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru