Lvice Kvitová řádí v Cincinnati dál! Pomstí se v semifinále za vyřazení na Rogers Cupu?

Dvojnásobná wimbledonská šampionka chytila na Western & Southern Open slinu. Na tamních kurtech si připsala druhý skalp americké superstar a bývalé světové jedničky Sereny Williams v kariéře, následně dostala na kolena i nebezpečnou Francouzku Kristinu Mladenovic a ve čtvrtfinále si poradil s další kvalitní soupeřkou – Belgičankou Elise Mertens.

Byl to ale boj, který se musel líbit každému, kdo duel sledoval. Kvitová v první sadě vedla už 5:0, poté sice nechala Belgičanku srovnat, nicméně sadu nakonec získala 7:5. Druhý set prakticky kopíroval ten první, jen s tou změnou, že si hráčky role vyměnily. Mertens ztratila vedení, sadu ale dotáhla a srovnala. I rozhodující set nabídl nervydrásající a vyrovnanou bitvu.

Také čtěte: Češky vs. Serena: Kvitová se v Cincinnati postarala teprve o čtvrtý skalp americké ikony

Česká jednička otočila z 0:2 na 4:2 ve svůj prospěch, a i přes jedno ztracené podání dovedla nejen set, ale i celý téměř tříhodinový duel do vítězného konce. Postupem mezi čtveřici nejlepších vyrovnala svůj dosud nejlepší výsledek v Cincinnati z roku 2012, uspokojení ze strany světové šestky ovšem nehrozí.

Už v sobotu v podvečer podstoupí další velký boj. Zahraje si o finále s Kiki Bertens, které má co vracet. Právě tahle šestadvacetiletá Nizozemka totiž utnula šanci Kvitové na druhý triumf v kariéře na Rogers Cupu v Montrealu, když ji v osmifinále poslala ze hry. Bude pomsta české hvězdy úspěšná?

Další duel Petry Kvitové na turnaji v Cincinnati sledujte živě na stanici O2 TV Tenis, která v přímém přenosu odvysílá i druhý semifinálový souboj mezi světovou jedničkou Rumunkou Simonou Halep a mladičkou Arynou Sabalenka z Běloruska!

Nepřehlédněte: O2 TV rozšiřuje dostupnost sportovních stanic. Nový balíček O2 TV Sport Pack je v srpnu za korunu!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru