Tři extraligové otázky: HC Energie Karlovy Vary

Zbaví se Energie cejchu otloukánka?

Jeden ze symbolů baráže a každoročního strachu o setrvání v Tipsport extralize. Karlovarská Energie je zpět mezi elitou. Na jaře uteče deset let od historického triumfu. Od té doby šeď a bída. Od sladkého triumfu jen jedno předkolo a žádná účast ve čtvrtfinále. Pohled na soupisku nedává tušit útok na nejvyšší příčky. Energie musí hrát poctivý hokej založený na zodpovědné práci, těžko někoho bude drtit ofenzivní silou.

Bude Filip Novotný oporou?

Ve Spartě nedostal pořádnou šanci, jen látal díry. Potuloval se po světě a hledal místo, kde by mohl rozvinout hokejový talent. V Energii to přišlo! Dostal brankoviště pro sebe a v minulém ročníku byl skvělý. Deptal střelce soupeřů a dostal se skoro na 95 procent a průměr obdržených branek srazil na úctyhodných 1,42 gólu na utkání. Aby byla Energie konkurenceschopná, nutně potřebuje příspěvek svého fantoma. V baráži navíc skvěle sekundoval Závorka. O brankáře nemusí mít na západě Čech strach.

Může Energie spoléhat na elán nováčka?

Karlovy Vary nejsou novicem se vším všudy. Nelze je brát jako nový tým, který by mohl těžit z euforie celého města. Hodně důležitý bude start do soutěže. Pokud by Energie prohrála sérii zápasů, mohla by se vrátit zpět do starých kolejí. Ale možná, že v sobě konsolidovaný celek našel sílu vyhrávat. Tým je o zkušenosti z těžkých bojů v play off a baráže bohatší.

Tři osobnosti

Filip Novotný

V brance má Energie slušné zastoupení a dvojici, na kterou bude spoleh. Skvělá čísla vykazoval Filip Novotný i v play off. Konkrétně těžko uvěřitelných 0,87 gólu na zápas a úspěšnost těsně pod 97 procent. Novotný je navíc v ideálním věku a má velkou chuť ukázat, že měl dostat šanci dříve.

Matic Podlipnik

Slovinský reprezentant se ukázal jako bingo trefa. Když se stěhoval z Lyonu, málokdo čekal, že bude bekem číslo jedna. V dlouhodobé části minulé sezony nasbíral 30 kanadských bodů a v hodnocení plus/minus vykázal +18.

Jakub Flek

Šikovný útočník kroutí v Energii sedmou sezonu. Ta minulá byla průlomová, Flek zazářil a nasázel 22 branek. Byl tahounem i v play off a baráži. Nyní je na něm, aby ukázal, že i o patro výš bude produktivní.

Sledujte Tipsport extraligu od 14. září na O2 TV Sport!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru