Páté kolo FORTUNA:LIGY začne na Dukle, skončí v Olomouci. Na jaké taháky se můžeme těšit?

Mizérii se v pátek pokusí ukončit pražská Dukla, která ze čtyř zápasů nezískala jediný bod a navíc inkasovala již třináct branek. Proti bude Slovácko, jenž dosud střídá plné bodové zisky s porážkami. Ve vzájemných zápasech je na tom ale rozhodně lépe a proto budou hosté mírným favoritem.

V sobotu si ve vzájemném střetnutí pokusí napravit reputaci Liberec a Bohemians 1905. Slovan od úvodní výhry proti Karviné nezvítězil, Bohemka v minulém kole zaváhala doma proti ostravskému Baníku.

Fastav po těsné prohře s obhájcem titulu vyzve Teplice, které rozhodně chtějí odčinit čtyřgólový domácí debakl od Sparty. Poprvé bude chtít doma bodovat Mladá Boleslav, ta si zahraje s nováčkem z Opavy.

Večer poté do hry vstoupí první stoprocentní celek, Slavia chce co nejrychleji zapomenout na úspěch v předkole Ligy mistrů a doma se tak pokusí zdolat Jablonec. Poslední vzájemný zápas navíc Slavii hrubě nevyšel, už po půlhodině byl v Edenu stav 0:3 a Jablonec si tak došel k pohodlné výhře.

Neděle bude patřit dalším dvěma stoprocentním týmům, Viktoria Plzeň odjíždí do Karviné a zřejmě se máme na co těšit. Karviná v posledních třech zápasech inkasovala vždy čtyři branky a Viktorka rozhodně svého soupeře šetřit nebude. Sparta by poté ráda navázala na svůj výkon z první půle proti Teplicím a na pozoru se tak bude muset mít obrana Příbrami.

Už jste viděli? Petr Švancara a jeho rady pro Jana Matouška

Kolo se bude dohrávat klasicky v pondělí, Sigma Olomouc ve šlágru kola přivítá Baník Ostrava. Hosté věří, že mohou pronásledovat silné trio ve složení Slavia-Plzeň-Sparta. Potvrdit to tak budou chtít na Andrově stadionu, kde Olomouc ve FORTUNA:LIZE zatím příliš silná není. Nutno ale dodat, že nezvládla zápasy se Slavií a s Plzní. Venku ale naposledy podlehla Slovácku a po odvetě Evropské ligy bude muset zabrat.

O2 TV nabídne v přímých přenosech hned sedm zápasů! V případě duelů Slavie, Plzně a Sparty na vás opět bude čekat i zápasové studio včetně unikátních statistik zachycených systémem Tracab.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru