Češky vs. Serena: Kvitová se v Cincinnati postarala teprve o čtvrtý skalp americké ikony

Když budeme chtít najít vůbec první střet Sereny s hráčkou reprezentující desetimilionovou zemi, musím se vrátit do roku 1998. Tehdy si vycházející hvězdička ženského tenisu poradila s Denisou Chládkovou a zároveň tím odstartovala sérii skalpů českých tenistek. Ta se zastavila až o jedenáct let později na antuce ve španělské Marbelle, kde senzačně vyřadila americkou superstar Klára Koukalová, tehdy ještě hrající pod jménem Zakopalová.

Druhou Češkou, která dostala vítězku neskutečných 72 turnajů na okruhu WTA na kolena, byla Petra Kvitová. Před třemi roky zatarasila v semifinále turnaje v Madridu favorizované soupeřce cestu do boje o další titul. Šlo o významný milník v kariéře české lvice – po předchozích pěti porážkách totiž dokázala hvězdnou Serenu poprvé porazit.

Před startem US Open v roce 2016 patřila rodačka z Michiganu do užšího okruhu favoritek. První hráčka světového žebříčku WTA ovšem na svůj 23. grandslamový titul nedosáhla, v semifinále totiž překvapivě nestačila na Karolínu Plíškovou. „Jsem plná emocí a těžko se mi hledají slova. Tenhle turnaj je pro mě splněným snem. Ještě na žádném grandslamu jsem nepřešla přes třetí kolo a najednou hraji finále US Open. Jsem nadšená,“ soukala ze sebe Plíšková.

Bude druhá „padesátka“ úspěšnější?

Na letošním French Open si americká ikona bez větších potíží poradila v úvodním kole s Kristýnou Plíškovou a svoji už tak dominantní bilanci proti českým soupeřkám ještě o kousek vylepšila: 47 výher a pouhé tři porážky. Druhou padesátku duelů proti Sereně v Cincinnati odstartovala Petra Kvitová a naznačila, že by mohla být pro Češky přeci jen o něco příznivější.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka vyřadila někdejší světovou jedničku ze hry už ve 2. kole, když ji po dvouhodinovém boji v parádní tenisové bitvě pod umělým osvětlením udolala 6:3, 2:6 a 6:3. „Bylo mi ctí hrát se Serenou. Obě se vracíme, já po zranění a ona po mateřství, je vždy mimořádné si s ní zahrát. Bohužel už to bylo druhé kolo,“ nechala se slyšet šťastná vítězka.

Současná česká jednička si letos připsala už pět turnajových triumfů a v žebříčku WTA si polepšila na 6. příčku. Dosáhne na velký výsledek i na kurtech v americkém Cincinnati? Přímé přenosy z prestižního Western & Southern Open sledujte každý hrací den na O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru