Bitva o Madrid v Estonsku? I to nabízí evropský Superpohár mezi Realem bez CR7 a posíleným Atlétikem

Boj o evropský Superpohár proběhne již po třiačtyřicáté a poprvé se proti sobě postaví mužstva z jednoho města. Bílý balet má zatím na kontě čtyři trofeje z let 2002, 2014, 2016 a 2017, s tím, že právě loni se mu podařilo jako prvnímu klubu od roku 1990 obhájit prvenství, když v makedonském Skopje přehrál Manchester United.

Před Realem je tedy další velká výzva – může být toitž prvním celkem se třemi vítězstvími za sebou. Pokud se to týmu okolo Balea, Ramose, Courtoise a spol. podaří, dotáhne se na dosavadní rekordmany, jimiž jsou AC Milán a Barcelona. Oba giganti jsou ověnčení pěti poháry.

„Superpohár má všechny ingredience potřebné k tomu, abychom zažili skvělý zápas. Naším cílem je vítězství. Pokusíme se připravit tak, abychom ho dosáhli. Je to městské derby a nastoupíme proti velmi silnému soupeři, jehož dobře známe,“ pronesl nový trenér Los Blancos Julen Lopetegui, jehož čeká soutěžní debut na madridské lavičce.

Real ztratil po devíti letech svůj ofenzivní symbol Cristiana Ronalda. „Bude to těžké, ale máme nový tým a bylo by dobré zahájit ročník vítězně. Se začátkem sezony přichází velký tlak a vysoké očekávání, proto mám tento klub rád. Díky titulům, které jsem v Evropě vybojovali, zažíváme zlatou éru. Evropský Superpohár je možnost získat další trofej a uděláme všechno, aby byla naše,“ doplnil svého šéfa Karim Benzema.

Pokud jde o konkurenční Atlético, to se k tomuto datu představilo ve finále evropského Superpoháru dvakrát a v obou případech se mu podařilo trofej uzmout. Stalo se tak v letech 2010 a 2012. Historická bilance však hraje pro jeho soka – oba titáni na sebe dosud narazili v 219 případech a zatímco Atlético uspělo jen v 55 zápasech, Real už se radoval ve 109 duelech. Značka ze San Bernabéua je lepší i při kontinentálních setkáních s bilancí pěti výher, tří remíz a dvou proher.

Griezmann, Diego Costa, Godín, Oblak a spol., jejichž vedení během léta velmi zajímavě posilovalo, se však k číslům z minulosti neupírají. „Máme velký tým. Klub odvedl skvělou práci. Udržel naše nejdůležitější hráče a podepsal několik důležitých fotbalistaů. Lidé jsou na nás každým rokem náročnější. Taková je realita. Tvrdou prací a pokorou se vynasnažíme vyhrát vše, co se bude dát. Nadšení fanoušků z toho, že jsme složili výborné mužstvo, rozumím, ale chtěl bych je požádat o klid. Půjdeme krok po kroku,“ zakončil dlouholetý bek Atlétika Juanfran.

Bude už stát mezi třemi tyčemi Courtois? Pronikne do základní sestavy letní posila Odriozola? Dostane se Odegaard alespoň na lavičku? A kolk letních noviců pošle od začátku do hry Simeone? Na všechny vyřčené otázky přinese odpověď středeční přímý přenos stanice O2 TV Fotbal, který začíná ve 20:50!

Nepřehlédněte: O2 TV Sport Pack: Evropský Superpohár, Liga mistrů, všechny zápasy FORTUNA:LIGY i extraliga za 1 Kč!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru