Baník zase září, Skácel se trefil po devíti letech. Zajímavosti 4. kola FORTNA:LIGY

Skácel se v lize trefil téměř po deseti letech

Jan Skácel pomohl přesnou ranou k výhře Příbrami nad pražskou Duklou v poměru 4:0. V lize se trefil po téměř deseti letech, naposledy skóroval 29. listopadu 2009 proti Brnu. V dresu Slavie tenkrát vstřelil dokonce hattrick.

Jako první ohrožen Kanga

Příští kolo se nebude týkat Jana Kopice, který kvůli dvěma žlutým kartám v utkání proti Zlínu inkasoval jako jediný ve 4. kole červenou kartu. Velmi blízko k pauze je ale i Guélor Kanga, záložník Sparty sice už vstřelil dvě ligové branky, zároveň si ale připsal taktéž tři žluté karty. Pokud přijde další, bude následovat automaticky stopka na jedno střetnutí.

Baník po jedenácti letech znovu v úvodu září

Baník Ostrava sice nezvládl závěr proti Slovácku, jinak si ale v úvodních čtyřech kolech připsal tři výhry, čímž se dostal na čtvrté místo tabulky FORTUNA:LIGY. Tak skvělý start naposledy zaznamenal v sezóně 2007/08, kdy v prvních čtyřech zápasech získal deset bodů. Za zmínku stojí, že i před jedenácti lety Baník vyhrál proti Bohemians 1905. A i tehdy skóroval v 87. minutě, postaral se o to Václav Svěrkoš.

https://www.youtube.com/watch?v=SZ6VNE1ZY_A

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Doma Příbram udivuje, čtyři góly dvakrát po sobě ještě nedala

Příbram si zatím jako nováček vede skvěle. Podruhé v řadě překonala doma obranu soupeře čtyřikrát, což se Příbrami ještě nikdy nestalo. Dvakrát za sebou už ale čtyři góly párkrát vstřelila. Povedlo se to například v dubnu 2012 a taktéž v dubnu 2017, kdy i přes jasné výhry proti Karviné a Jablonci sestoupila.

Bezbranková remíza v aktuální sezóně stále neexistuje

I čtvrté kolo se obešlo bez zápasu, ve kterém by nepadla branka. Nejblíže k tomu v uplynulém kole měly týmy Bohemians 1905 a Ostravy, branka v Praze padla až v 87. minutě zásluhou Ondřeje Šašinky. Bezbranková remíza se mohla udát i v Plzni, tam o deset minut dříve skóroval Michael Krmenčík. Připomeňme, že v sezóně 2012/13 se první remíza bez gólů odehrála v 7. kole.

Janečka a jeho dva vlastní góly během dvou zápasů

Smolné období prožívá Karviná. Loni se na poslední chvíli zachránila, letos ale situace vypadá beznadějně. Potřetí v řadě inkasovala čtyři branky a stále čeká na úvodní bod. Kapitán Marek Janečka si navíc vstřelil už druhý vlastní gól po sobě. Po domácí „trefě“ proti Mladé Boleslavi se do své sítě trefil i v duelu proti Jablonci.

Kadlec se vrátil domů – po čtrnácti letech

Se Slováckem absolvoval přípravu, nicméně na přestup domů si musel počkat. Před čtvrtým kolem se dohodl na ukončení smlouvy se Spartou a tak hned mohl nastoupit do ligového duelu proti Olomouci. Domů se vrátil Michal Kadlec po čtrnácti letech, před svým odchodem do Sparty jako poslední absolvoval střetnutí právě se Sigmou. V roce 2004 tehdy Slovácko prohrálo, nyní doma Kadlec pomohl svému týmu k výhře 3:1.

Tři celky nadále stoprocentní

Na čele tabulky FORTUNA:LIGY se nic nemění, tři celky stále zůstávají stoprocentní. Čtyři výhry na úvod zaznamenala Plzeň i loni, tehdy z toho byl titul. Sparta takto naposledy zářila před pěti lety, i tehdy se poté z toho zrodil mistrovský titul. Slavia byla po čtyřech kolech stoprocentní naposledy v sezóně 2007/08 a i před jedenácti lety díky tomu slavila triumf. Čeká nás tak nesmírně zajímavý průběh sezóny.

josef sural

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru