Vaclík se vytáhl proti Messimu, bylo to ale málo. Superpohár patří Barceloně

Zatímco v předchozích letech se ve Španělsku hrálo o Superpohár systémem doma-venku, letos rozhodl o vítězi jediný duel na neutrální půdě. Sevilla si to s Barcelonou rozdala v marockém Tangeru a úvod zápasu vyšel lépe celku z Andalusie. Už po devíti minutách se prosadil Sarabia.

Barcelona dokázala srovnat krátce před poločasovou přestávkou s notnou dávkou štěstí, brankář Vaclík měl naopak smůlu. Střela z přímého kopu z kopačky Messiho skončila na tyči, od ní se míč odrazil do Vaclíka a poté opět do tyče. Pak už neměl dorážející Piqué problém rozvlnit síť.

Český reprezentační gólman, který do Španělska přestoupil z Basileje, pochytal několik nebezpečných střel a úspěšně vyřešil několik ošemetných situací. Po změně stran hned dvakrát vychytal největší hvězdu katalánského velkoklubu. Nejprve Messimu zlikvidoval další pokus z přímého kopu a v 78. minutě předvedl zákrok večera, když reflexivně vyrazil dorážku argentinského útočníka.

Na pozorného gólmana Sevilly našel recept krátce poté až Dembelé, na jeho přesně mířenou pumelici do šibenice neměl Vaclík nárok. Se svými spoluhráči i tak mohl zápas dovést alespoň do prodloužení, jenže Ben Yedder neunesl tíhu okamžiku a minutu před koncem neproměnil pokutový kop. Pohár tak nad hlavu zvedli hráči Barcelony, kteří zároveň navázali na triumfy v lize a v poháru v minulé sezoně.

https://www.youtube.com/watch?v=yuXPLzU5WX8

Na další fotbalovou lahůdku se můžete těšit už ve středu 15. srpna, kdy si o evropský Superpohár zahraje Real s Atlétikem. Bitvu velkých madridských rivalů uvidíte v přímém přenosu, který začne na O2 TV Fotbal ve 20:50.

Nepřehlédněte: O2 TV Sport Pack: Evropský Superpohár, Liga mistrů, všechny zápasy FORTUNA:LIGY i extraliga za 1 Kč!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru