Kanonáda Sparty v Teplicích? Dvakrát nasázela v lize za poločas ještě o gól víc!

Diváci se na stadionu na Stínadlech ještě ani pořádně nestihli usadit a už sledovali, jak Šural posílá Spartu v Teplicích do vedení. Ten samý hráč se o čtvrt hodiny později trefil podruhé, a když ve 29. minutě Frýdek nádhernou střelou pokořil gólmana Diviše potřetí, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Poločas hrůzy pro domácí a snů pro Pražany pak završil čtvrtou brankou špílmachr Stanciu.

„V Teplicích se nevyhrává lehce, Spartě už vůbec ne. Před zápasem jsme si řekli, že uděláme maximum pro to, abychom jakkoliv vyhráli. Nikdo z nás asi nečekal, že to bude takhle jednoznačné. Jsme za to rádi. Po prvním poločase bylo rozhodnuto,“ přiznal Josef Šural, který jako správný kapitán nastartoval Spartu ke čtvrté výhře v řadě prvními dvěma brankami.

Nejednoho fanouška po koncertu na severu Čech dost možná napadlo, jestli náhodou nešlo z pohledu nastřílených branek o rekordní poločas v podání nejúspěšnějšího českého klubu. Nešlo. Pokud zabrousíme do historie, tak zjistíme, že ve dvou případech nasázela Sparta v poločase dokonce ještě o jeden gól víc.

Poprvé se tak stalo v sezoně 1994/1995, kdy odcházeli s pětigólovým přídělem na poločasovou přestávku do útrob stadionu na Letné hráči libereckého Slovanu. Ti nakonec od Sparty schytali ostudný debakl 1:7. Pět gólů nasázeli Pražané v první pětačtyřicetiminutovce také Českým Budějovicím v úvodu ročníku 1999/2000. Mimochodem, na konečné výhře 7:0 se tehdy dvěma trefami kromě kanonýra Vratislava Lokvence podílel i mladíček Tomáš Rosický.

  • Gólově nejvydařenější poločasy pražské Sparty v rámci české ligy:

1994/1995 – 22. kolo
Sparta – Slovan Liberec 7:1 (5:0)
Branky: 5. a 75. Lokvenc, 9. Frýdek, 13. a 44. Horňák, 25. Nedvěd, 81 Josef Němec – 87. Janeček.

1999/2000 – 6. kolo
Sparta – České Budějovice 7:0 (5:0)
Branky: 2. a 9. Lokvenc, 7. a 31. Rosický, 25. Z. Svoboda, 65. Sionko, 76. Penner vlastní.

Nepřehlédněte: O2 TV Sport Pack: Evropský Superpohár, Liga mistrů, všechny zápasy FORTUNA:LIGY i extraliga za 1 Kč!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru