Sparta chce udržet stoprocentní bilanci, v Teplicích ale pět let nevyhrála

Proč zápas sledovat…

Po konci v Evropské lize se situace ve Spartě zřejmě stabilizovala. Pražané naposledy porazili jedinou brankou Benjamina Tetteha Slovácko a v lize jsou tak nadále stoprocentní.

Neporažené jsou po třetím kole i Teplice, které ale hned ve dvou zápasech získaly jen bod. Hned v úvodním kole Teplice remizovaly v Příbrami, naposledy se zrodila remíza s Libercem.

Nepřehlédněte: Úvod nového ročníku FORTUNA:LIGY je nejofenzivnější za posledních pět let

Skvěle si v dresu domácích vede David Vaněček, sedmadvacetiletý útočník vůbec poprvé ve své kariéře skóroval dvakrát ve dvou zápasech po sobě a svou formu bude chtít potvrdit i proti Spartě.

S týmem kouče Zdeňka Ščasného ale nemají Teplice ideální bilanci. Na Spartě vyhrály naposledy před osmi lety, doma bodovaly naplno před čtyřmi lety. V posledních sezónách se ale Na Stínadlech ve vzájemném střetnutí pravidelně remizuje.

Sparta uspěla v Teplicích naposledy před více než pěti lety, tehdy z toho byl jasný výsledek 0:3. Za Spartu v tomto skórovali Ondřej Švejdík, Václav Kadlec a Josef Hušbauer.

Řekli před zápasem…

Tomáš Vondrášek, obránce Teplic: „Trenér Ščasný sám říkal, že nemají dobrou koncovku, že se jim nedaří dávat góly. Jsou ale dobří v záložní řadě, tam mají obrovské množství kvalitních hráčů, kteří dokážou zápas rozhodnout, když se nedaří útočníkům. Podle mě se ale Sparta zvedá. A když se jí nedaří, dokáže výhru urvat silou. Já ale věřím, že fanoušci budou v hledišti slyšet a že nás dovedou k nějakému rozumnému výsledku.“

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty Praha: „Příprava na zápas proti Teplicím pro nás byla příjemnější v tom, že jsme měli víc času na regeneraci i samotný trénink. Věřím, že to hráči potvrdí přímo v utkání. Od začátku sezóny jsme měli víc než devadesát standardních situací, produktivitu z nich ale máme tristní. Snažíme se na tom pracovat, myslím, že potřebujeme zvýšit důraznost, mít větší hlad.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Guélor Kanga, záložník Sparty Praha

Jen tři hráči se za Spartu dosud trefili ve FORTUNA:LIZE. Nejlepším střelcem Sparty je zatím trochu překvapivé Guélor Kanga, gabonský záložník, který nemá zrovna ideální vztahy s fanoušky.

Kanga skóroval proti Opavě i Jablonci a zítra jistě bude chtít překonat i defenzivu Teplic. „Čistě z hlediska ligy můžeme být se startem sezóny spokojeni, máme devět bodů. Je ale potřeba se naplno soustředit na další utkání, abychom udrželi krok s Plzní a Slavií,“ uvedl před zápasem Kanga. Teplice si na něj budou muset dát velký pozor, především na jeho nevyzpytatelné střely z dálky.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru