Pět nových tváří, které mohou zářit v Lize mistrů

Riyad Mahrez

 

Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník si Ligu mistrů zatím zahrál jen jednou, díky vynikajícím výkonům dotáhl Leicester až do čtvrtfinále. Při své jediné účasti nasázel čtyři branky, další šanci bude mít v dresu Manchesteru City, který v létě dotáhl jeho přestup. I díky jeho příchodu jsou Citizens znovu velkými favority na celkový triumf.

mahrez

Justin Kluivert

 

V loňské sezóně Justin Kluivert nastoupil za Ajax do předkola Ligy mistrů, základní skupinu si ale nizozemský celek nezahrál. Po problémech ve vedení Ajaxu se ovšem nadějný ofenzivní středopolař rozhodl pro přestup do Itálie, kde posílil AS Řím. Ten se loni probojoval až do semifinále a přes léto se i přes odchod Alissona pořádně posílil. Kluivert je považován za největší nizozemský talent a jistě nás bude zajímat, jak si v novém klubu povede.

https://www.youtube.com/watch?v=Bbe4HEm3foM

Xherdan Shaqiri

 

Kariéra Xherdana Shaqiriho v posledních letech příliš ideální nebyla. Přitom se zdálo, že švýcarský záložník bude velkou hvězdou. Po angažmá v Basileji přestoupil do Bayernu Mnichov a hned v první sezóně mohl se svými spoluhráči slavit titul v Lize mistrů. Sám Shaqiri k tomu přispěl jednou brankou, ve vyřazovací části ale Shaqiri téměř nenastupoval. Moc šancí nedostal ani v následujících dvou sezónách a proto zvolil odchod do Interu Milán. Tam si Ligu mistrů nezahrál, stejně tak jako ve Stoke City. The Potters navíc v minulé sezóně sestoupili a tak bylo jasné, že se Švýcar s tímto klubem rozloučí. Za 12 milionů liber jej získal Liverpool, kde tak Shaqiri dostane další šanci zahrát si milionářskou soutěž. Konkrétně po čtyřech letech.

Xherdan Shaqiri

Malcom

 

O jednadvacetiletého útočníka stála téměř celá Evropa. Zájem byl především z Anglie, následně se zdálo, že Malcom přestoupí do AS Řím. Na poslední chvíli ale otočil a místo Itálie zvolil Španělsko. Od nové sezóny tak bude bojovat za Barcelonu a poprvé v kariéře si zahraje taktéž v Lize mistrů.

Alphonso Davies

 

Od tohoto hráče čekejme neskutečné věci především v budoucnu. Alphonso Davies má teprve sedmnáct let, přesto si už loni zahrál za kanadskou reprezentaci. Nyní se navíc stal nejdražším hráčem Major League Soccer, za 22 milionů dolarů jej získal Bayern Mnichov. Útočník týmu Vancouver Whitecaps se k německému mistrovi připojí v lednu a mohl by si Ligu mistrů případně zahrát už na jaře.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport, s níž vám neunikne jediný zápas Ligy mistrů.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru