Souboj neporažených: Plzeň vyzve Zlín, mistr by rád tentokrát zvládl zápas bez problémů

Proč zápas sledovat…

Plzeň zatím rozhodně nehraje tak suverénně, jako v úvodu minulé sezóny. Na úvod si díky skvělému závěru poradila s pražskou Duklou, proti Liberci doma i proti Olomouci na Hané se ale trápila.

Vždy ale dokázala zvítězit a s plným bodovým ziskem po třech kolech je na druhé pozici. Fantastické ofenzivní představení nám v úvodu předvádí Zlín. Pod vedením Michala Bílka dokázal otočit duel s Mladou Boleslaví a následně dvěma góly zdolala oslabenou Opavu.

V posledním kole už měl Fastav namále, Jean-David Beauguel ale svou druhou trefou v sezóně dokázal v poslední minutě zajistit svému týmu alespoň bod.

Nepřehlédněte: Úvod nového ročníku FORTUNA:LIGY je nejofenzivnější za posledních pět let

Favorit je sice pro sobotní utkání zcela jasný, Zlín ale v minulosti ukázal, že Viktorku dokáže pořádně překvapit. Naposledy se tak stalo před dvěma lety, kdy Fastav zcela nečekaně porazil favorita 0:2.

Skórovali tehdy Dame Diop a Tomáš Poznar. Prvně jmenovaný už bojuje v dresu ostravského Baníku, ten druhý sice nyní opět ve Zlíně hraje, hostuje ale právě z Plzně a zítra tak nenastoupí.

Loni v obou zápasech uspěla Plzeň, ovšem žádná paráda to tedy nebyla. Doma vyhrála Viktorka 2:1, na hřišti Fastavu zápas skončil 0:1. V obou duelech se trefil Daniel Kolář, vždy navíc shodně ve 12. minutě.

daniel kolar plzen

Řekli před zápasem…

Matúš Kozáčik, brankář Viktorie Plzeň: „Samozřejmě vnímám, jak Zlín odstartoval a jak se mu daří. Jsou na tom výborně, mají sedm bodů a drží se nahoře. Nás čeká hodně těžký zápas, trenér Bílek jim dal určitě impuls a teď pod ním podávají dobré výkony.“

Michal Bílek, kouč Fastavu Zlín: „Vstup do ligy se nám vydařil, z týmu cítím vnitřní sílu, což potvrzuje i to, že se nám zápasy podařilo zvrátit v posledních minutách.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jean-David Beauguel, útočník Fastavu Zlín

Zdá se, že francouzský útočník Jean-David Beauguel prožije v Česku svou nejvydařenější sezónu. Před čtyřmi lety vstřelil v dresu pražské Dukly osm branek, nyní má po třech zápasech na svém kontě trefy dvě.

Pokud byl letos Beauguel v základní sestavě, skóroval. A vždy zatím v závěru. Brankou z druhé minuty nastavení zajistil Zlínu výhru nad Mladou Boleslaví, ve třetím kole jeho branka přihrála Fastavu bod. Prosadí se i proti mistrovi?

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru