Graiciar se ve Fiorentině pere s obří konkurencí. Dostane šanci proti vicemistrovi bundesligy?

Celek mladého italského trenéra Domenica Tedesca, který sedí na lavičce Veltins Areny již více než rok, bude v následující sezoně obhajovat velmi lichotivé druhé místo a s tím je samozřejmě spojena i účast v základní skupině Champions League.

Pokud jde o dosavadní přípravu, nejzvučnějšími letními soupeři Schalke byly týmy Southamptonu (3:3) a Angers (1:0), s tím, že s Essenem (1:0) i čínským Hebei CFFC (3:1) si úřadující německý vicemistr poradil. Dosud tak přišla pouze jediná porážka s Erzgebirge Aue (0:1).

V sobotu odpoledne se však Nastasičovi, Naldovi, Babovi, Konoplyankovi, Di Santovi či Embolovi postaví o poznání těžší protivník, jímž je italská Fiorentina, na jejíž trenérské lavičce sedí Stefano Pioli, který v minulosti vedl i Inter Milán nebo Lazio Řím.

Tým toskánských Fialek, jehož čeká kvůli osmému místu z minulé sezony Serie A rok bez pohárů, zahajuje ligu na hřišti Sampdorie Janov a také on už ladí pouze detaily.

 

V prvním mužstvu se momentálně snaží prorazit jak dvacetiletý slovenský obránce s minulostí v Žilině Dávid Hancko, tak o rok mladší český útočník Martin Graiciar, jehož si klub koupil ze Slovanu Liberec. Ten to však bude mít v ofenzivní řadě mimořádně těžké – jeho přímými konkurenty jsou Chiesa, Pjaca, Mirallas a Simeone junior. Dostane mládežnický reprezentant Česka v tak nabušené konkurenci vůbec šanci? Moudřejší budeme v sobotu 11. srpna od 15:55 před kamerami O2 TV Fotbal.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru